Agenda

Movienights at the Museum

21 t/m 24 september

Movienights at the Museum

Van 21 t/m 24 september kunnen filmliefhebbers hun hart ophalen, buiten op de aanspanplaats. Popcorn en een welkomstdrankje zijn inbegrepen!

In samenwerking met cultureel centrum Gigant uit Apeldoorn worden vier films getoond. Iedere film heeft een koninklijke tintje. Soms, zoals bij de film Elvis, met een knipoog naar de "King of Rock 'n Roll".

De conservatoren van Paleis Het Loo leiden de films in. De zaterdag wordt een familieavond met een film voor alle leeftijden. Ook deze avond krijgt een introductie van een conservator, passend bij het thema en de leeftijd van de bezoekers.

Programma

Woensdag 21 september Emma

Conservator Paul Rem leidt de eerste film in met een vraaggesprek. Emma Woodhouse is een jonge vrouw die bij toeval ontdekt dat ze een goede koppelaarster is. Ze besluit haar talent te gebruiken om single vrienden aan een lief te helpen. Intussen is er op amoureus vlak ook voor haarzelf iets op til.

trailer

Donderdag 22 september The Duke

Conservator Hanna Klarenbeek vertelt vooraf over 'Kunstroven in Nederland'. Dan volgt de film The Duke. In 1961 steelt de zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton het portret van The Duke of Wellington door Goya uit de National Gallery in Londen. In zijn losgeldbrieven belooft hij het schilderij terug te geven. Tenminste, als de overheid televisiekijken gratis beschikbaar maakt voor ouderen...

trailer

Vrijdag 23 september Elvis

Wie de film inleidt, blijft nog even een verrassing. Elvis Presley is muzikant, niet alleen omringd door zijn vele fans, maar ook door zijn manager. Deze Tom Parker is een raadselachtige aanwezigheid, die veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert. De film volgt hun gecompliceerde relatie over een periode van 20 jaar, vanaf de opkomst van Elvis' sterrendom tot aan het verlies van de onschuld aan Amerika.

trailer

Zaterdag 24 september Aladdin (familievoorstelling)

In quizvorm test conservator Kristin Duysters de kennis van het publiek. De 'Verwijzingen in Disneyfilms' worden ontrafeld met het spel 'Petje op petje af'. Dan volgt Aladdin, het spannende verhaal van de charmante Aladdin en de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine. En natuurlijk van de geest in de fles, die de sleutel is tot hun toekomst. Het verhaal speelt zich af in de fictieve havenstad Agrabah. Aladdin is een life-action versie met Nederlandse ondertiteling.

trailer

Tickets

Movienights at the Museum

regulier ticket: €20,00

Boek tickets voor jouw favoriete film! Wil je vooraf van een heerlijk 2-gangen diner in de prins Hendrik garage genieten? Kies dan een ticket mét menu.

Movie menu bij prins Hendrik garage

Dit jaar is de prins Hendrik garage open voor een speciaal tweegangen 'movie menu' (€ 25,00).
Op zaterdagavond is er een keuze-kindermenu (€ 12,50).

Drankjes en een eventueel nagerecht worden ter plekke betaald.

Vanaf 18.00 uur is de prins Hendrik garage open voor bezoekers van de filmavond. De films starten zodra het donker wordt, rond 20.00 uur 's avonds.

Movie menu's

Voorgerechten:

 • Koud gerookte zalm / crème van wasabi / avocado / zoetzure komkommer / gemarineerde radijs / groene kruiden

 • Tartaar van rund / gel van tomaat / gebrande tomaat / courgette / schuim van Parmezaanse kaas

 • Gazpacho / watermeloen / geitenkaas / geroosterde bosui / krokante knoflook (vega)

Hoofdgerechten:

 • Krokant gebakken sukade / verschillende bereidingen van mais / bloemkool / knolselderij / jus met zoethout

 • Gegrilde zeebaars / verschillende bereidingen van mais / bloemkool / knolselderij / saus van citroen en dragon

 • Taartje van aardappel / verschillende bereidingen van gele biet / knolselderij / bloemkool / saus van citroen en dragon 

Nagerechten:

 • Panna cotta van witte chocolade / aardbeien / basilicum / krokante tuille

 • Selectie van kazen geserveerd met bijpassend garnituur 

Kindermenu

Voorgerecht:

 • Koninginnensoepje

Hoofdgerechten:

 • Pasta Bolognese

 • Friet met snack naar keuze

Nagerecht:

 • Vanille ijs met aardbeien en chocoladesaus