Agenda

Willem III: Een Moordfeest

12, 19, 25 en 26 maart

Voorstelling

Het programma start met een rondleiding door het paleis, dé plek die Willem III in de 17e eeuw bouwde en waar hij woonde. Daarna volgt de voorstelling met livemuziek, in de historische kapel van het paleis.

Programma

11.30 uur of 13.30 uur - rondleiding door paleisroute oost
12.30 uur of 14.30 uur - muziektheatervoorstelling 'Willem III: Een Moordfeest'
13.30 uur of 15.30 uur - einde programma

Tickets

Willem III: Een Moordfeest - foto Studio Polat

Rondleiding en voorstelling

12, 19, 25 en 26 maart. Twee voorstellingen per dag

Dit programma is een samenwerking van Paleis Het Loo en Tafel van Vijf muziektheater. Let op: voor deze voorstelling geldt een toeslag van €9,50 per ticket.Bestel hier tickets.

Het verhaal

De rondleiding en voorstelling ontvouwen het verhaal vanaf het Rampjaar 1672. Een tijd waarin de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden letterlijk onder vuur ligt en in heel Europa geloofstwisten tussen katholieken en protestanten voor veel onrust zorgen.

De moord op de gebroeders Johan en Cornelis de Witt maakt voor prins Willem III (1650-1702) de weg vrij om stadhouder en absoluut machthebber over de Republiek te worden. Voor Willem en zijn kamerheer Karl reden om feest te vieren. Maar waarom zouden zij hier stoppen?

Samen ontwikkelen ze plannen om Nederland uit te laten groeien tot een Europese grootmacht. Door te trouwen met zijn Engelse nichtje prinses Mary wacht Willem een glorieuze toekomst in Engeland. Maar geldt dat ook voor Karl? Ondanks alle successen ontstaan er barsten in de hechte vriendschap.

Een live-muzikant bezingt de liefde met liedjes en soundscapes. Wat is de sleutel tot persoonlijke vrijheid? En welke prijs betaal je daarvoor?

Credits

Regie: Stijn Dijkema

Cast: Barry Emond, Jasper van Hofwegen en Reinier Demeijer

Tekst: Enver Husicic

Compositie: Daniël van Huffelen en Michiel Schreuders

Dramaturgie: Nuno Blijboom

Productie: Monique Scheper

Decor en kostuums: Dieuweke van Reij

Lichtontwerp: Claes Meijer

Fotografie: Ahmet Polat, Studio Polat, Maarten Albrecht, Annejet Brandsma.