Agenda

Willem III: Een Moordfeest

2 en 3 juni

Voorstelling

In de historische kapel van het paleis nemen koning-stadhouder Willem III en zijn bediende en vriend Jan Dam je mee naar het Rampjaar 1672.

Dit programma start met een speciale rondleiding door het paleis en gaat over de Europese machtsverhoudingen en spanningen van dat moment. Daarna volgt de muziektheatervoorstelling ‘Willem III: Een Moordfeest’.

programma

13.00 uur - rondleiding door paleisroute oost
14.00 uur - muziektheatervoorstelling 'Willem III: Een Moordfeest'
15.00 uur - einde programma

Tickets

Rondleiding en voorstelling

2 en 3 juni - 13.00 uur

Dit programma is een samenwerking van Paleis Het Loo en Tafel van Vijf muziektheater. Let op: voor deze voorstelling geldt een toeslag van €9,50 per ticket.Bestel hier tickets.

Synopsis

De Republiek is in oorlog met alle omringende landen. De geloofstwisten tussen katholieken en protestanten zorgen voor veel onrust in Europa en de staatsgezinde gebroeders De Witt hebben de macht in handen. Tot die noodlottige avond in augustus.

Willem (1650-1702) en Jan vieren feest. De moord op Johan en Cornelis de Witt maakt Willem stadhouder en absoluut machthebber over de Republiek. Samen ontwikkelen de mannen plannen om Nederland uit te laten groeien tot een Europese grootmacht en de katholieke Fransen het hoofd te bieden.

Ondanks alle successen ontstaan er barsten in hun hechte vriendschap. Een live-muzikant verbeeldt de gedachten en gevoelens van de personages met liedjes en soundscapes. Kun je onzekerheden overwinnen door een succesvolle carrière? Is macht en (over)compensatie de sleutel tot persoonlijke vrijheid? En welke prijs betaal je daarvoor?

Credits

Regie: Belle van Heerikhuizen
Cast: Adam Kissequel, Jasper van Hofwegen en Reinier Demeijer

Tekstbijdrage en liedjes: Rashid Novaire
Compositie: Daniël van Huffelen en Michiel Schreuders
Dramaturgie: Hilde van Beek

Productie: Nicole Geertruida en Monique Scheper
Decor en kostuums: Dieuweke van Reij
Lichtontwerp: Alex Brok
Licht en geluid: Arjan van Tricht

Fotografie: Ahmet Polat, Studio Polat