Agenda

Zitten op de IJzeren Troon

24 en 25 november
koop tickets
Zitten op de IJzeren troon uit Game of Thrones

Neem plaats op de IJzeren Troon 

Dit is jouw kans om op de IJzeren Troon uit de HBO-serie Game of Thrones te zitten! Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november staat er in de grand foyer van Paleis Het Loo een replica van de iconische 'Iron Throne'. Bezoek de tentoonstelling en ervaar zelf de kracht van de troon.

Vol = vol. Koop je tickets online om zeker te zijn van entree.

Kracht van de troon

'Kracht van de troon' is een tijdelijke tentoonstelling die de betekenis van de troon laat zien met kunst en historische objecten. Op de tronen in de tentoonstelling mag je niet zitten, maar op de replica van de IJzeren Troon in de grand foyer wél!

Kracht van de troon - IJzeren troon
De IJzeren Troon in de tentoonstelling
Take a seat in de selfiespot

Ontdek Paleis Het Loo

Paleis Het Loo

Museum sinds 1984

Paleis Het Loo is het grootste, authentieke 17e-eeuwse paleis van het Huis van Oranje. Naast het historische paleis zijn er de tuinen, het stallencomplex, het juniorpaleis en een ondergrondse ruimte met vaste en tijdelijke tentoonstellingen.

Kracht van de troon

Tijdelijke tentoonstelling

Bij een troon denk je snel aan een stoel met goud en rood fluweel. Ook in films, kunst en popcultuur wordt dit beeld benadrukt. Maar tronen zijn veel meer dan dat. Aan de hand van zeven thema's wordt de troon ontrafeld. Om te eindigen met de vraag: 'Heeft de troon toekomst?'

Paleis Het Loo - grote trap

Paleisroutes

Stap in de wereld van de bewoners

Maak kennis met de eerste bewoners van Paleis Het Loo in de paleisroute Willem en Mary (17e eeuw). De paleisroute Huis van Wilhelmina gaat over het leven in het paleis in de 19e en 20e eeuw. Met de audioverhalen komen de kamers in het paleis tot leven! download de app

Paleistuinen

335 jaar terug in de tijd

De tuin is precies zoals de eerste bewoners van Paleis Het Loo, koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II Stuart het wilden. Achter hun ‘sobere’ paleis laten zij een indrukwekkende tuin aanleggen om bezoekers te verrassen. En om zelf van te genieten!

De Oranjes

Vaste tentoonstelling

Over het ontstaan van Nederland en de rol die de Oranjes daarin spelen. Van Willem I tot Amalia. In zes periodes ontdek je aan de hand van objecten, beelden en animaties de geschiedenis van het Huis Oranje-Nassau en de geschiedenis van Nederland.