Nieuws

Paleis gaat weer open

8 oktober 2021

In 2018 was de start van de Vernieuwing & Verbouwing van Paleis Het Loo. Inmiddels is de verbouwing van het historische paleis afgerond. Meer dan 4.300 m2 asbest is verwijderd en alle klimaatinstallaties zijn vervangen. Tot begin 2022 zijn we bezig met het inrichten van de paleisvertrekken en dan is de renovatie van het paleis geheel afgerond. Vanaf 15 april 2022 is het paleis weer open voor bezoekers!

In het paleis
In het paleis zijn twee routes uitgezet: een route waarin Willem & Mary (de bouwers en eerste bewoners van het paleis) centraal staan, en een route over de Oranjes die in de 19e en 20e eeuw in het paleis woonden. Ook komt er een informatiecentrum over de geschiedenis van het paleis. De extra liften maken het paleis en het dak beter toegankelijk voor mindervaliden.

In elke ruimte is wat nieuws te zien en maar liefst tien vertrekken zijn helemaal opnieuw ingericht. Paleis Het Loo is nóg authentieker.

—Michel van Maarseveen, directeur
Restauratie staatsietrap, Paleis Het Loo
Aanbrengen van glazen plafond van de grand foyer, Paleis Het Loo

De vernieuwing

De vernieuwing van het museum (de ondergrondse uitbreiding onder het voorplein) is eind 2022 gereed. Daarna worden de zalen en beide vleugels ingericht en vindt in het voorjaar van 2023 de Grand Opening plaats.

Een vernieuwd museum