Nieuws

Paleis Het Loo officieel open

15 april 2022

Paleis Het Loo is weer open voor bezoekers. Het paleis is duurzaam gerenoveerd, de interieurs zijn gerestaureerd en de vertrekken heringericht. De nieuwe paleisroutes en audioverhalen brengen de verschillende bewoners tot leven: van Willem en Mary tot Wilhelmina.

Door een gezamenlijke druk op de knop is Paleis Het Loo op 14 april 2022 officieel geopend. Burgemeester Ton Heerts, staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu en algemeen directeur Paleis Het Loo Michel van Maarseveen starten de lichtshow; het teken dat het paleis weer open is.

Op 15 april wordt de eerste bezoeker verwelkomd. Ter ere van de opening wordt van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 april elke avond de prachtige lichtshow getoond in de tuinen van Paleis Het Loo. Ook is bij de colonnades, achterin de tuinen, het lichtkunstwerk 'North-East-South-West' van Miriam Prantl te bewonderen. Speciaal voor inwoners van Apeldoorn is deze lichtshow in de tuinen gratis te bezoeken; de show en de prachtig verlichte benedentuin.

Met de heropening van het paleis eindigt de eerste fase van de Vernieuwing & Verbouwing. De tweede fase wordt volgend voorjaar afgesloten met de oplevering van de ondergrondse uitbreiding.

(foto: Roy Beusker)

Lichtshow Paleis Het Loo opening
Lichtshow Paleis Het Loo opening
Lichtshow Paleis Het Loo