Organisatie

Het erfgoed

De collectie van Paleis Het Loo bestaat uit ruim 160.000 voorwerpen. Deels is dit eigen collectie en er zijn ook bruiklenen. Het gaat om diverse deelcollecties: van schilderijen tot meubelen en van kostuums tot zelfs de planten in de tuin!

Online collectie

De bruikleencollectie van Paleis Het Loo is gedeeltelijk digitaal beschikbaar via websites van partners:

Samenwerkingen

In het paleis en de stallen zijn langdurige bruiklenen te zien van de Koninklijk Verzamelingen. De Koninklijk Verzamelingen ondersteunt ook bij de voorbereiding van tentoonstellingen en publicaties. Meer informatie: www.koninklijkeverzamelingen.nl.

De collectie van Paleis Het Loo wordt regelmatig uitgebreid met schenkingen, bruiklenen en aankopen. Altijd wordt gekeken of het object binnen de collectie past, inzetbaar is voor vaste en tijdelijke tentoonstellingen of een nuttige aanvulling vormt op de studiecollectie. Er is wel een aantal juridische en administratieve voorwaarden waar we ons als museum aan moeten houden. Daarom hanteert Paleis Het Loo een strikt aannamebeleid voor nieuwe collectiestukken en is het voor medewerkers van het museum helaas niet mogelijk om objecten aan te nemen die door bezoekers worden aangeboden. Dat wil echter niet zeggen dat het museum geen interesse heeft in de objecten die ons worden aangeboden!

Binnenkort vind je hier meer over het aannamebeleid.