Pers

Koninklijke Paardenkracht op Paleis Het Loo

9 juni 2022
koninklijke paardenkracht

Paleis Het Loo Apeldoorn, 9/6/2022 | Op 25 en 26 juni (zaterdag en zondag) staat het stallenplein in het teken van paarden, rijtuigen en het Koninklijke Staldepartement. Kom alles te weten over paarden, hun paardenkracht en wie de paarden van de koning verzorgt. Het stallenplein is dé plek om te ontdekken, leren en doen! 

 

Koninklijk Staldepartement

Het Koninklijk Staldepartement uit Den Haag is in Apeldoorn! Op het stallenplein is het een weekend vol kijken, leren en doen. De rijtuigen en paarden zijn op hun mooist. Leer over de rijtuigen, uniformen en functies van de leden van het Koninklijk Staldepartement. En zie hoe de hoefsmid zijn werk uitoefent.

 

Test je eigen paardenkracht
Naast de mooiste rijtuigen en koetsen die er te zien zijn, is er van alles te leren en doen voor het hele gezin. Maak de mooiste paardenvlechten. Kinderen kunnen hun eigen paardenkracht uitoefenen; hoeveel pk's zijn er nodig om vooruit te komen in een rijtuig. Of zijn er, net als in een paardenspan, anderen nodig om te helpen? Lukt het om een parcours af te leggen? En zo is er nog veel meer om samen te spelen of solo te doen tijdens koninklijke paardenkracht.

 

Lezing

Kom van alles te weten over de geschiedenis van het stallenplein? Dan is er zaterdag om 11uur een lezing in de nieuwe groepsontvangst op het Stallenplein. Er is beperkt plek, dus wees op tijd.

 

Paleisroutes

Extra leuk is het om de dag verder in te vullen met een bezoek aan de tuinen. Of boek een paleisroute en bezoek het paleis. De audioverhalen in het paleis vertellen over Willem en Mary en hun leven in de 17e eeuw of ontdek meer over het huis van Wilhelmina. 

 

Meer informatie is te vinden op paleishetloo.nl