Pers

Loop mee met de tuindienst

6 september 2022

Apeldoorn, 6 september 2022 | Ontdek welke planten er groeien in de paleistuin en hoe deze worden verzorgd. Naast de 17e-eeuwse beplanting worden de dagelijkse werkzaamheden van de tuindienst getoond. Van snoeien tot zaden verzamelen, van bio-bestrijding tot beplanting; de tuindienst deelt zijn kennis en liefde voor het vak.

Paleistuin

De paleistuin gaat  335 jaar terug in de tijd. De tuin is precies zoals de eerste bewoners van Paleis Het Loo, koning-stadhouder Willem III en koningin Mary, het lieten maken. De vormen, symmetrie en beplanting is zoals in de 17e eeuw. 

Ecologisch en duurzaam

De tuinen van Paleis Het Loo zijn groen, levend erfgoed en het onderhoud is veel werk. Met 15 vaste medewerkers en 34 vrijwilligers wordt al het werk verricht. Grasmaaien, snoeien, wieden, fonteinen schoonhouden en bloembollen en planten poten en verzorgen. De tuindienst zal uitleg geven bij de werkzaamheden en het biologische onderhoud van de tuin.. 

Sinds 2014 werkt de tuindienst van Paleis Het Loo zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Onkruidbestrijding gaat met de hand, met stoom of met branden. Zo blijven de planten gezond. 

Elke donderdag in september

Loop mee met de tuindienst start donderdag 8 september en loopt tot eind september. Elke donderdag om 11uur en om 13uur. Vertrekpunt vanaf de koningstuin. Aanmelden is niet nodig.