Pers

Vertelpodia in Nederlandse Gebarentaal

3 mei 2022

Paleis Het Loo Apeldoorn, 3/5/2022 | In de tuinen en op het stallenplein worden korte verhalen verteld met extra informatie over de locatie. Over de ponywagen van koningin Wilhelmina en de fascinatie van prins Hendrik voor auto’s. En over de bijzondere houten vloer van de aanspanplaats op het stallenplein. Elke laatste weekend van de maand worden verhalen in NGT getolkt.

Korte verhalen getolkt

In de tuinen wordt verteld hoe Willem III en Mary met hun gasten door de tuin wandelden en spelletjes deden. Wat waren Mary haar favoriete bloemen en waar kwamen deze vandaan? Wat heeft de venusfontein te maken met prinses Mary? En hoeveel tijd kost het om de tuin zo mooi te houden?

 

De vertellers passen hun verhaal aan op het publiek. De verhalen duren zo’n tien minuten. De starttijd van het volgende verhaal zie je op de klok bij het vertelpodium.

Nederlandse Gebarentaal
Elk laatste weekend van de maand worden de verhalen getolkt. De dagen verschillen van zaterdag of zondag. De volgende datums worden de verhalen bij de vertelpodia getolkt door een tolk Nederlandse Gebarentaal. Aanmelden is niet nodig.

29 mei

25 juni

30 juli

27 augustus

24 september

29 oktober

Foto: Paleis Het Loo