Pers

NGT voor prinsessen, draken en astronauten

20 juli 2022

Paleis Het Loo Apeldoorn, 20/07/22 | Tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen staat alles in het teken van jezelf zijn. Kom zoals je wilt. Prins, prinses, draak, of een eigen stijl…het kan allemaal. Verkleden mag, maar hoeft niet. 

Donderdag 28 juli, 4 en 18 augustus is er een tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen. 

Het leukste tuinfeestje van Nederland

Deze zomervakantie van 19 juli t/m 18 augustus elke week op dinsdag, woensdag en donderdag met gezellige shows en activiteiten, waaronder een paar klassiekers van vorige jaren. Alle activiteiten zijn buiten in de tuinen en stallen. Een tijdslot  reserveren is niet nodig. Over het hele terrein is er van alles te ontdekken. Speel croquet XL, spring van blad naar blad en kom knutselen. Met de schmink erbij is het plaatje compleet!

Nieuwe voorstellingen

Er spelen verschillende shows tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen. Bij de stallen speelt de show ‘Het geheim van de verdwenen bladmuziek’, een samenwerking met Tim Koldenhof Producties. Twee muzikanten bereiden een groot en belangrijk optreden voor, maar een belangrijk stuk bladmuziek is verdwenen. Wat nu? Hopelijk komt het allemaal goed en kan het concert toch doorgaan. 

Helemaal achterin de tuin is er een zacht en aaibaar decor voor ‘De Wondertuin’. Een voorstelling zonder gesproken tekst, met muziek, mimiek en fysiek spel wordt het een theaterervaring voor ieder kind. Dit is een samenwerking met Theater Stof.  

‘Hoog bezoek’ is een wisselende act. Het zijn allemaal heel bijzondere figuren: hofnarren die met planten kunnen praten, een generaal en een prinses. 

Op donderdag 28 juli, 4 en 18 augustus is er een tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig bij onder andere de show ‘Het geheim van de verdwenen bladmuziek’. 

Paleisbezoek

Ook het paleis is te bezoeken. De verhalen bij twee routes -Willem en Mary (17e eeuw) en Huis van Wilhelmina (19e en 20e eeuw)- zijn te lezen in de Paleis Het Loo app op de eigen smartphone of via het toestel dat te leen is in het museum.

Nederlandse Gebarentaal tijdens Zomerdagen
De hele zomervakantie zijn er ook Zomerdagen op Paleis Het Loo. Sluit aan bij vertelpodia in de tuinen of de stallen, maak je eigen geurbuidel, ga op pad met de familiebingo, kraak de code of volg de familietour in het paleis. 

Elk laatste weekend van de maand worden de verhalen getolkt. De dagen verschillen van zaterdag of zondag. De volgende Zomerdagen worden de verhalen bij de vertelpodia getolkt door een tolk Nederlandse Gebarentaal, namelijk 30 juli en 27 augustus.

Vertelpodia

In de tuinen en op het stallenplein worden korte verhalen verteld met extra informatie over de locatie. Over de ponywagen van koningin Wilhelmina en de fascinatie van prins Hendrik voor auto’s. En over de bijzondere houten vloer van de aanspanplaats op het stallenplein.

In de tuinen wordt verteld hoe Willem III en Mary met hun gasten door de tuin wandelden en spelletjes deden. Wat waren Mary haar favoriete bloemen en waar kwamen deze vandaan? Wat heeft de venusfontein te maken met prinses Mary? En hoeveel tijd kost het om de tuin zo mooi te houden?

De vertellers passen hun verhaal aan op het publiek. De verhalen duren zo’n tien minuten. De starttijd van het volgende verhaal zie je op de klok bij het vertelpodium.

Stallen: tolk NGT aanwezig  12.30 - 13.30 en 15.30 - 16.30 uur

Tuinen: tolk NGT aanwezig 11.00 - 12.00 en 14.00 - 15.00 uur