Pers

Mary's Markt tijdens Pinksterweekend

4 juni 2022

Paleis Het Loo Apeldoorn, 4/6/2022 | Voor het eerst op Paleis Het Loo van 4-6 juni; Mary's markt. Vernoemd naar prinses Mary, bouwdame van het paleis en liefhebber van bloemen en planten. Kramen met brocante op het stallenplein en in de tuinen 'Mary maakt' met vertelpodia, workshops en demonstraties over planten, bloemen en hergebruik.

 

Stallenplein

In samenwerking met Heerenlanden Events wordt het stallenplein een gezellige markt met brocante en muziek. Natuurlijk is het terras van de prins Hendrik garage dé plek om te genieten van een hapje en drankje met uitzicht op de kramen.

Mary maakt

Mary en de 17e eeuw bieden inspiratie. Bij de colonnades in de tuinen worden demonstraties gegeven. Maak geurbuidels uit de 17e eeuw met gedroogde bloemen uit de bloemenkamer. Herontdek koninklijke hobby’s zoals borduren en macramé, een van oorsprong Arabische knoopkunst, met Happy Crafts. De materialen liggen op de tafel en iedereen kan meteen aan de slag.

Koninklijke hobby' s

Leer meer over palace sketching met Egon de Regt - winnaar Project Rembrandt 2022- en kijk en luister naar Anouk Bijsterbosch die de paleistuin gebruikt als inspiratiebron voor botanisch schilderen. Ook zijn er diverse demonstraties van Royal Talens over het hergebruiken van materialen, waaronder botanisch tekenen met ecoline, upcycling met vintage chalk paint en sieraden tekenen met potlood. 

Vertelpodia

Al in de 17e eeuw waren de tuinen van Paleis Het Loo een circulaire buitenplaats. Kom meer te weten over de tuinen en hun functie, hergebruik en de koninklijke hobby's van Mary.

Koninklijke hobby's: geurbuidels maken
Koninklijke hobby's: borduren en macramé