Pers

Elke dag zomer op Paleis Het Loo

8 juli 2022
Prinsen en Prinsessendagen Paleis Het Loo | ook voor draken en astronauten

Paleis Het Loo Apeldoorn, 8/7/2022 | Zomer op Paleis Het Loo begint dit weekend en gaat door tot eind augustus. Elke dag een zomerprogramma met activiteiten buiten in de paleistuin en op het stallenplein. Paleis Het Loo is 7 dagen per week open tijdens de zomervakantie.

Prinsen- en Prinsessendagen

De Prinsen- en Prinsessendagen Tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen staat alles in het teken van jezelf zijn. Kom zoals je wilt. Prins, prinses, draak, of een eigen stijl…het kan allemaal. Verkleden mag, maar hoeft niet. 

Het leukste tuinfeestje van Nederland

Deze zomervakantie van 19 juli t/m 18 augustus elke week op dinsdag, woensdag en donderdag met gezellige shows en activiteiten, waaronder een paar klassiekers van vorige jaren. Alle activiteiten zijn buiten in de tuinen en stallen. Een tijdslot  reserveren is niet nodig. Over het hele terrein is er van alles te ontdekken. Speel croquet XL, spring van blad naar blad en kom knutselen. Met de schmink erbij is het plaatje compleet!

Nieuwe voorstellingen

Er spelen verschillende shows tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen. Bij de stallen speelt de show ‘Het geheim van de verdwenen bladmuziek’, een samenwerking met Tim Koldenhof Producties. Twee muzikanten bereiden een groot en belangrijk optreden voor, maar een belangrijk stuk bladmuziek is verdwenen. Wat nu? Hopelijk komt het allemaal goed en kan het concert toch doorgaan.

Helemaal achterin de tuin is er een zacht en aaibaar decor voor ‘De Wondertuin’. Een voorstelling zonder gesproken tekst, met muziek, mimiek en fysiek spel wordt het een theaterervaring voor ieder kind. Dit is een samenwerking met Theater Stof. 

‘Hoog bezoek’ is een wisselende act. Het zijn allemaal heel bijzondere figuren: hofnarren die met planten kunnen praten, een generaal en een prinses.

 

Zomerdagen

De hele zomervakantie zijn er ook Zomerdagen op Paleis Het Loo. Sluit aan bij vertelpodia in de tuinen of de stallen, maak je eigen geurbuidel, ga op pad met de familiebingo, kraak de code of volg de familietour in het paleis. Bo, Puck, Jamila en François vertellen grappige verhalen over het paleis en de bewoners in het audioverhaal. Het audioverhaal is te downloaden via de app en te beluisteren via een smartphone of leentoestel.

Nederlands Gebarentaal

Ook deze zomer wordt er weer getolkt door een tolk Nederlandse Gebarentaal. Op 30 juli en 28 augustus worden de vertelpodia op de zomerdagen getolkt en donderdag 28 juli, 4 en 18 augustus worden shows en activiteiten getolkt tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen.

Tickets

Paleis Het Loo is in de schoolvakanties ook op maandag open. Bekijk voor alle activiteiten, toeslagen en tickets ook paleishetloo.nl. Prinsen- en Prinsessendagen zijn op dinsdag, woensdag en donderdag.

 

Er is ook een voordelig gezinsticket voor twee volwassenen en max. vier kinderen. Ook het paleis bezoeken? Koop dan tickets om een tijdslot te reserveren voor het paleisbezoek.