Werken bij

Museumdocent

oproepkracht

Wij zijn een museum waar veel indrukwekkende verhalen liggen te wachten om verteld te worden. Ben jij degene die staat de popelen hier kennis mee te maken, je daarin onder te dompelen en er onze bezoekers mee te boeien? Dan ben jij de museumdocent die wij willen ontmoeten!

Ons paleis is er voor iedereen: van de jongste tot de oudste bezoeker. Je weet alle bezoekers met de unieke verhalen die het museum te vertellen heeft te laten reizen door de tijd en hen mee te nemen naar een nieuwe wereld. Met onderwijsprogramma’s, workshops, tijdens rondleidingen en lezingen bezorg jij hen een onvergetelijke dag. Jij bent onderdeel van een nieuwe verhaallijn in de geschiedenis van het museum.

Wat ga je doen?

Samen met het team van museumdocenten verzorg je interactieve programma’s voor diverse doelgroepen. Je begeleidt scholieren uit het basis- en voortgezet onderwijs, en studenten tijdens  educatieve lesprogramma’s. Ook leid je onze bezoeker rond door het paleis en de tuinen en zoek je de interactie met en tussen bezoekers op tijdens verschillende publieksevenementen. Jij ontdekt samen met bezoekers verhalen uit de geschiedenis van het museum, de collecties en de bewoners Verschillende perspectieven schuw je niet en je laat bezoekers kennis maken met nieuwe (historische) contexten en opent nieuwe denkwerelden, waardoor bezoekers deelnemers worden. Je werkt zelfstandig, maar zeker ook in teamverband en je werkdag is divers: je bent aanwezig in het paleis, in de paleistuin, op het stallenplein of op externe locaties, zoals bij scholen in het land.

Wat vinden wij belangrijk?

Je hebt een open houding en het vermogen de ander te activeren en te boeien. Dit combineer je met een passie voor historische verhalen en (kunst)geschiedenis. Je beschikt over een onderwijsbevoegdheid, bij voorkeur in de museumeducatie of basis- en/of voortgezet onderwijs. Je spreekt meerdere talen en weet bezoekers uit binnen- en buitenland te woord te staan. Voor jou is het een uitdaging om met het team mee te denken over het optimaliseren van (les)programmering en activiteiten. ‘Een leven lang leren en ontwikkelen’ zijn voor jou geen onbekende termen. En  je vindt het dan ook leuk om op zoek te gaan naar nieuwe manier om onze bezoekers, scholieren en studenten te verrassen.

Wat bieden wij?

Je werkt in een omgeving waar geschiedenis is én wordt geschreven. Je werkt overdag, zowel op doordeweekse dagen als in het weekend en een paar keer per jaar bij een evenement ook buiten openingstijden. We hebben oog voor een prettige werk- en privé balans. Je werkt op basis van een oproepcontract: je werkweek varieert van 8 uur tot maximaal 32 uren. Je verdient (o.b.v. een fulltime werkweek van 36 uur) minimaal €2.547,-  en maximaal €3.189,- afhankelijk van je kennis en ervaring.

Neem contact met ons op

Ben je geïnteresseerd, wil je meer weten of wil je gewoon eens overleggen? Neem dan contact op met Sylvia van Ark (06-22563969) of Emma Bulens (06-30577508), Coördinatoren Publieksbegeleiding. Ben je enthousiast, dan kun je je cv hieronder uploaden en het sollicitatieformulier invullen.

De eerste sollicitatiegesprekken hebben wij gepland op dinsdag 21 februari 2023 en de vervolggesprekken op vrijdag 24 februari 2023.

Lijkt het je leuk bij Paleis Het Loo te werken maar herken je je niet in het profiel? We zoeken nog meer nieuwe collega’s. Neem een kijkje op de site of neem contact met ons op!

Solliciteren

Dank je wel voor jouw sollicitatie. We nemen zo snel mogelijk contact met je op over het vervolg. Mocht je zelf vragen hebben, neem dan contact op met HR via sollicitaties@paleishetloo.nl.
Groet, afdeling HR
upload bestand
upload bestand

Wij gaan zorgvuldig om met de verstrekte gegevens en handelen volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Na afloop van de werving- en selectieperiode worden je gegevens maximaal 4 weken bewaard.