Werken bij

programmamaker (x/v/m)

vertaal jij geschiedenis naar veelkleurige, actuele en innovatieve programma’s?

Als groene buitenplaats én museum biedt Paleis Het Loo een plek voor plezier, beleving, ontspanning en verdieping voor iedereen. Wat je achtergrond, identiteit of mening ook is. Paleis Het Loo gaat actief op zoek naar andere perspectieven, vergeten stemmen en verhalen.

Onze programma’s rondom de seizoensprogrammering, vaste- en tijdelijke tentoonstellingen en onderwijs zijn interactief en nodigen het publiek uit tot zien, doen en meedoen. De programmamakers bouwen een brug tussen het museum en het publiek. Omdat een van onze programmamakers is doorgegroeid, zoeken wij een nieuwe collega voor het team publiek & programma. Word jij onze nieuwe bruggenbouwer?

Wat ga je doen?

Je ontwikkelt programma’s waarbij je de balans tussen vermaak en verdieping bewaakt. Je maakt geschiedenis begrijpelijk, inzichtelijk en actueel. De programma’s zijn interactief en participatief. Jouw ideeën en creativiteit werken aanstekelijk. Je bouwt samenwerkingen met lokale en regionale partners verder uit. Je betrekt publiek (kinderen, jongeren en volwassenen), deskundigen (in – en extern) en klankbordgroepen als medemakers bij de totstandkoming van de programma’s.

Je checkt teksten voor publiek op inclusiviteit en toegankelijkheid. Je werkt museumdocenten en activiteitenbegeleiders in, op de door jou ontwikkelde programma’s. Je zet hierbij jouw kennis van storytelling, cultuurparticipatie of cultuureducatie in. Je werkt bij het maken van programma’s vaak samen met een projectleider, een conservator en de afdeling communicatie.

Samen met jouw collega programmamakers spar je over visie, kwaliteit en toegankelijkheid van de programma’s.

Je bent je bewust van de veelkleurigheid van onze maatschappij. Je draagt actief bij om het verleden van Nederland bespreekbaar te maken. Je kunt gebeurtenissen makkelijk in een historische context plaatsen en zo van een diepere laag voorzien. Je neemt jouw unieke perspectief mee en denkt buiten de gebaande paden. Je durft je mening te geven en vragen te stellen. Je denkt als een verhalenverteller en bent geïnteresseerd in cultuur, natuur en politiek.

Werken met deadlines houd je scherp en projectmatig werken doe je vanzelf. Voor deze rol is het van belang dat je geschiedenis hebt gestudeerd.

Je spreekt, naast de Nederlandse taal, bijvoorbeeld Turks, Frans, Arabisch, Hindi of Mandarijn.

Wij bieden

Een plek waar je als professional gewaardeerd wordt en ook zeker nog mag leren.

Een functie voor 26 uur per week. Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar met vooruitzicht op verlenging. Dinsdag en donderdag zijn je vaste werkdagen op Paleis Het Loo, je verdere  werkdag(en) is (zijn) flexibel. Je krijgt goede faciliteiten om thuis te werken. Het salaris bedraagt maximaal € 4.141,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Neem contact met ons op

We nodigen iedereen die zich herkent in de gevraagde ervaring, competenties en de ambitie(s) van Paleis Het Loo uit om te reageren.

Ben je enthousiast geworden, wil je meer weten of gewoon eens overleggen? Bel of app met Stephanie Hermes, manager programmering 06 12535794 of Jorien Crusius, HR adviseur 06 20185918.
Reageren kan tot en met 2 juni 2024, de eerste gespreksronde is op 10 juni 2024. Kun je dan niet? Laat het ons weten, dan zoeken we samen naar een oplossing. Voorafgaand aan de gespreksronde ontvang je vragen die tijdens de gesprekken besproken worden. En is er natuurlijk ook voldoende ruimte om jouw eigen vragen te stellen.  

Solliciteer direct en laat je gegevens achter samen met een korte motivatie en/of een project waar jij trots op bent.

 

Solliciteren

Dank je wel voor jouw sollicitatie. We nemen zo snel mogelijk contact met je op over het vervolg. Mocht je zelf vragen hebben, neem dan contact op met HR via sollicitaties@paleishetloo.nl.
Groet, afdeling HR
upload bestand
upload bestand

Wij gaan zorgvuldig om met de verstrekte gegevens en handelen volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Na afloop van de werving- en selectieperiode worden je gegevens maximaal 4 weken bewaard.