Werken bij

Publieksbegeleider

Vrijwilliger

Help jij mee onze verhalen te vertellen?

Wij zijn een museum waar veel indrukwekkende verhalen liggen te wachten om gedeeld te worden. Ook als vrijwilliger sta jij te popelen om hier kennis mee te maken, je daarin onder te dompelen en onze bezoekers actief uit te nodigen tot interactie. Jij weet hen te verwonderen en ontdekt samen met hen de verhalen van het museum.

Het paleis is er voor iedereen: van de jongste tot de oudste bezoeker. Als vrijwilliger help jij onze verschillende verhalen en programmeringen in en rondom het paleis te presenteren. Jij bezorgt onze bezoekers een indrukwekkende dag. Vanaf 15 april 2022 opent Paleis Het Loo weer de deuren en kun jij onderdeel zijn van een nieuwe verhaallijn in de geschiedenis van het museum.

Wat ga je doen

Je bent onderdeel van het team publieksbegeleiders en samen met hen verzorg jij interactieve programma’s voor onze bezoekers. Samen met bezoekers ontdek jij de verhalen uit de geschiedenis, de collecties en de bewoners van het museum. Jij bent aanspreekpunt bij vragen over deze onderwerpen en over de paleistuinen of trekt bezoekers naar vertelpodia. Verschillende perspectieven schuw jij niet en je laat bezoekers kennis maken met nieuwe (historische) contexten en opent nieuwe denkwerelden. Als vrijwillig publieksbegeleider is jouw werk divers: je bent aanwezig in het paleis, de paleistuin of op het stallenplein.

Wat vinden wij belangrijk

Je hebt een open houding en het vermogen de ander te activeren en te boeien. Dit combineer je met een passie voor historische verhalen en (kunst)geschiedenis.  Je spreekt Nederlands, en we zijn benieuwd welke taal je nog meer beheerst. Als vrijwilliger ben je minimaal één dagdeel per week en één keer per maand in het weekend beschikbaar en als je het leuk vindt om er vaker te zijn, dan is daar ook ruimte voor. We zijn zowel doordeweeks als in het weekend geopend en plannen je dan ook op deze momenten in.

We bieden

Je werkt in een omgeving waar geschiedenis is én wordt geschreven. Als vrijwilliger ben je onderdeel van het team dat dagelijks onze bezoekers verwelkomt. Het kan voorkomen dat we je bij speciale momenten, zoals evenementen, vragen om aanwezig te zijn. Dit doen we in goed overleg, met oog voor een goede balans met andere (privé) activiteiten. Omdat onze vrijwilligers belangrijk voor ons zijn, tonen we onze waardering ook door je uit te nodigen bij activiteiten, uitjes en bijeenkomsten.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd, wil je meer weten of wil je gewoon eens overleggen? Neem dan contact op met Sylvia van Ark 06-22563969 of Emma Bulens 06-30577508, Coördinatoren Publieksbegeleiding of Leah ter Horst, HR-adviseur 06-20188794. Ben je enthousiast, dan kun je je cv hieronder uploaden en het sollicitatieformulier invullen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Dank je wel voor jouw sollicitatie. We nemen zo snel mogelijk contact met je op over het vervolg. Mocht je zelf vragen hebben, neem dan contact op met HR via sollicitaties@paleishetloo.nl.
Groet, afdeling HR
upload bestand
upload bestand

Wij gaan zorgvuldig om met de verstrekte gegevens en handelen volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Na afloop van de werving- en selectieperiode worden je gegevens maximaal 4 weken bewaard.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.