Bezienswaardigheden Apeldoorn

De stad Apeldoorn staat bekend om zijn vele bezienswaardigheden. Eén daarvan is Paleis Het Loo. Midden op de Veluwe en makkelijk bereikbaar vanuit heel Nederland.

Een échte bezienswaardigheid

Paleis Het Loo is misschien wel het mooiste paleis van Gelderland, misschien zelfs van Nederland. Het paleis was lang de zomerresidentie van de Nederlandse stadhouders en koningen. Een hoogstandje van 17e-eeuwse architectuur net buiten Apeldoorn. Een échte bezienswaardigheid dus!

Familie vakantie in Nederland | Paleis Het Loo

Paleis Het Loo

Het aan de noordkant van Apeldoorn gelegen paleis biedt een fraai kijkje in het leven van de Oranjes. In het hoofdgebouw bevindt zich het paleismuseum. Lopend door de zorgvuldig ingerichte vertrekken kijk je je ogen uit. Met de gratis te downloaden app van Paleis Het Loo heb je toegang tot de audioverhalen. Aan het stallenplein liggen de paardenstallen en koetshuizen. De koetsen, sledes en historische auto’s zijn daar de bezienswaardigheid.

Paleis Het Loo - tuinzijde
Paleis Het Loo vanuit de tuinen gezien
Tuinen Paleis Het Loo
De tuinen met achterin de colonnades

Paleistuinen

De paleistuinen zijn groots en een bezoek meer dan waard. Ze zijn in oorspronkelijke barokke stijl teruggebracht. Je wandelt langs fonteinen en tuinbeelden, die allemaal een symbolische betekenis hebben. Paleis Het Loo beheert een aantal bijzondere plantencollecties, waarvoor al in de 17e eeuw de basis werd gelegd door de eerste bewoners van het paleis, koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II. Hiertoe behoren onder meer de citruscollectie met sinaasappelbomen van meer dan 300 jaar oud, historische fruitrassen en oranjerieplanten.