Ontdek Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is een dagje uit voor iedereen. Leer iets nieuws over het ontstaan van Nederland en de Oranjes. Ontdek het zelf!

Paleis Het Loo is een museum in Apeldoorn dat elk jaar honderdduizenden bezoekers trekt. Een unieke plek waar je geweest moet zijn!

Museum en dagje uit

Paleis Het Loo is een origineel 17e-eeuws paleis van het Huis van Oranje. In het paleis zie je hoe de bewoners leefden en werkten. Alles is echt.

Er zijn ook tentoonstellingen. Over de Oranjes, het ontstaan van Nederland en onderwerpen van nu. Op het stallenplein vind je de collectie auto's en koetsen.

Buiten wandel je door de mooiste paleistuinen van Europa. En speciaal voor kinderen is er het Juniorpaleis.

Zien en doen op Paleis Het Loo

Schilderijengalerij | Paleis Het Loo

Paleisroutes

met (audio)verhalen

Maak kennis met de eerste bewoners van Paleis Het Loo in de paleisroute Willem en Mary (17e eeuw). De route Huis van Wilhelmina gaat over het leven in het paleis in de 19e en 20e eeuw. Met de audioverhalen komen de kamers in het paleis tot leven!

Tuinen Paleis Het Loo

De tuinen

welkom in de 17e eeuw

De paleistuin is precies zoals koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II Stuart het willen. Achter hun paleis laten zij een indrukwekkende tuin aanleggen om bezoekers te verrassen. En om zelf van te genieten.

De Oranjes

vaste tentoonstelling

Over het ontstaan van Nederland en de rol die de Oranjes daarin spelen. Van Willem I tot Amalia. In zes periodes ontdek je via objecten, beelden en animaties de geschiedenis van het Huis Oranje-Nassau en van Nederland.

Reis door de tijd

maak kennis met het paleis

In het onderhuis zie je in de introductiefilm hoe Paleis Het Loo in de loop van 335 jaar is veranderd. Ook zie je hier de tentoonstelling Sporen uit het verleden. Hier zie je geen dure schilderijen en meubels, maar de bierpullen en het bellenbord (communicatiesysteem) van het personeel.

Juniorpaleis

voor kinderen 3 t/m 12 jaar

Voer opdrachten uit en organiseer een onvergetelijk feest! Deels met 'échte spullen', maar het speelt zich ook af in een digitale wereld. Van Bureau Keukenzaken tot Bureau Danszaken. Laat je betoveren door dit kleurrijke kinderpaleis.

Bloom

tijdelijke tentoonstelling

Ontdek de cruciale rol van vrouwen in de botanie en tuinkunst. Zet al je zintuigen aan het werk. Volg de familierondleiding en probeer de hobby’s van prinses Mary. Bloom is een reis door de tijd die ál je zintuigen prikkelt!

Paleis Het Loo - stallenplein

Stallenplein

koetshuizen en horeca

Op het stallenplein zijn de stallen en koetshuizen. Hier staat de collectie ruituigen en auto's. Aan de overkant staat de prins Hendrik garage. Vroeger de autogarage, nu een restaurant mét terras. Hiernaast vind je de minispeeltuin Speelpaleis Het Loo.

High tea Apeldoorn

Balzaal en high tea

restaurant in het paleis

In restaurant balzaal geniet je van een kop koffie, lunch of high tea. Van zoete madeleines en tartelettes tot hartige sandwiches en flammkuchen. Er is ruime keuze aan theesmaken. Wil je net iets extra's? Kies dan voor de royal high tea. Deze start met een glaasje cava en een amuse.

Prinsen en Prinsessendagen Paleis Het Loo | ook voor draken en astronauten

Evenementen en activiteiten

op de agenda

Het hele jaar zijn er allerlei evenementen. Zoals de Prinsen- en Prinsessendagen en Winterpaleis Het Loo. Ook zijn er extra activiteiten, zoals rondleidingen, vertelpodia en zomerconcerten. Houd de agenda en sociale media van Paleis Het Loo in de gaten om niets te missen!

Kostuumshow in de grand foyer
App van Paleis Het Loo
Met de app luister je audioverhalen en navigeer je over het terrein