Restaurants

Eten en drinken

Er is altijd een horecalocatie open voor een hapje en een drankje. Je hebt een entreeticket voor Paleis Het Loo nodig om gebruik te maken van de restaurants. Reserveren is alleen nodig als je met meer dan 15 personen komt.

Paleis Het Loo - balzaal
Balzaal

Balzaal

Ooit stonden hier de paarden van stadhouder Willem III. In de tijd van koningin Wilhelmina was dit de bioscoop. Nu is het de plek om even tot rust te komen. Met een ruime keuze in koffie, thee en lekkers. En een lunchkaart die voor ieder wat wils biedt.

Vergeet ook niet om even naar de vloer te kijken. De houten vloer is gemaakt van de 17e-eeuwse eikenbomen die voor het paleis stonden.

Kijk alvast even op de menukaart!

De prins Hendrik garage

In de prins Hendrik garage aan het stallenplein kun je terecht voor een uitgebreid koffie en thee assortiment, mét iets lekkers erbij. Meer dan lekkere trek? Denk dan aan een lunch of borrel.

Menukaart

Heb je de menukaart al bekeken?
Er zijn nu twee balzalen

High tea

Een high tea in de balzaal is speciaal én lekker. Van zoete madeleines en tartelettes tot hartige sandwiches en flammkuchen. Met een ruime keuze aan theesmaken. Mooi servies en goed gezelschap omlijsten jouw high tea met een gouden randje. Ga je voor de reguliere high tea of de royal tea? Reserveer hieronder de high tea van jouw keuze!

Een geldig ticket voor Paleis Het Loo moet je er nog wel bij boeken. De high tea kun je reserveren van woensdag t/m zondag (behalve op feestdagen en tijdens vakantieperiodes).

vooraf reserveren

High tea

high tea in de balzaal

Boek jouw high tea voorafgaand aan jouw bezoek. Dan zorgen wij dat er een tafel voor je klaarstaat! vooraf reserveren

Royal tea

luxe high tea in de balzaal

Bij deze royal tea word je nét wat royaler ontvangen. Je begint met een glas cava en een amuse. Daarna duik je in een wereld van zoetigheid en hartige lekkernijen. vooraf reserveren

Lunchbox

lunchen in de tuin

Wil je tijdens je bezoek lekker wat eten en drinken en je eigen plekje op het gras uitzoeken? Kies dan voor de lunchbox! Graag vooraf reserveren, dan zorgen wij dat deze klaarstaat bij het afhaalpunt op het stallenplein. boek de lunchbox

Groepen

lunch of borrel

Voor kleinere gezelschappen is reserveren niet nodig. Vanaf 15 personen kun je Reserveren.

Café colonnades

Achter in de tuin staan de colonnades. Het terras hieronder is een uitgelezen plek om even stil te staan (of zitten) bij het uitzicht. Bij café colonnades kun je terecht voor koffie, thee, fris en kleine snacks. Het café is open afhankelijk van het seizoen.

Paleis Het Loo - colonnades
café colonnades