Veelgestelde vragen

FAQ

Tickets

De starttijd verwijst naar het tijdstip waarop jouw bezoek aan het paleis begint. In het paleis hoor je welke route je het beste als eerste kunt lopen. Deze route loop je zelf met de app of een audiotoestel en duurt ongeveer dertig minuten. Als je wilt kun je daarna de tweede route volgen. Zorg dat je ten minste vijftien minuten van tevoren in het paleis bent. Zo heb je voldoende tijd om ook de introductiefilm te bekijken in het onderhuis.

Er is geen tijdslot/starttijd voor je bezoek aan de tuinen, stallen en koetshuizen. We zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur.  

Voor het wijzigen van jouw tickets kun je terecht op de ticketsupportpagina. Daar vind je antwoord op je vragen en kan je jouw bestelling aanpassen. Kan je bezoek niet doorgaan op de door jou gekozen datum, dan kun je zelf een andere datum kiezen.

Bekijk ons restitutiebeleid

Ja, maar dan bestaat de kans dat er geen plek meer is in het paleis. Er zijn namelijk starttijden voor het paleis die je kunt reserveren.
We raden aan om vooraf tickets online te kopen. Zo weet je zeker dat je het paleis kunt bezoeken.

Dat kan! Er zijn tickets beschikbaar waarbij het paleis niet is inbegrepen. Voor deze tickets kies je alleen een bezoekdatum. Er is geen starttijd aan verbonden. Koop je tickets zonder paleisentree via: tuinen en stallen tickets of aan de kassa.

Andere vragen

De app is te downloaden in de appstore (android en iOS). Hierin vind je de audioverhalen die je kunt beluisteren tijdens het volgen van de paleisroutes. En ook een plattegrond en extra weetjes over de tuinen en stallen.

Ja, je mag je eigen eten en drinken meenemen naar Paleis Het Loo. In de tuinen en rondom het stallenplein zijn fijne plekjes om te lunchen. In het paleis is eten en drinken niet toegestaan vanwege de museale collectie.

Ja, op het stallenplein en in het paleis is gratis wifi aanwezig.

Hulphonden zijn welkom op Paleis Het Loo. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Ja, er zijn drie liften in het paleis, waarvan één naar het dak gaat. Meer informatie over toegankelijkheid op Paleis Het Loo.

Er is een garderobe in het onderhuis van het paleis. Ook zijn er kluisjes aanwezig.

Het is ongeveer zeshonderd meter lopen. Houd rekening met een wandeling van vijftien minuten. Meer informatie over toegankelijkheid op Paleis Het Loo.

Ja, je mag foto’s en video’s maken in het paleis voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om bezoekers en personeel herkenbaar in beeld te brengen zonder hun uitdrukkelijke toestemming. Wil je als professional beeldmateriaal maken? Houd dan rekening met de richtlijnen voor filmen en fotograferen.

Reserveren voor een kop koffie of lunch is niet nodig. Een lunchbox voor een picknick in de tuinen reserveer je online.

informatie voor groepen vanaf 15 personen

Ben je iets kwijtgeraakt tijdens je bezoek aan Paleis Het Loo? Stuur dan een e-mail met de beschrijving van het voorwerp naar receptie@paleishetloo.nl.

De ondergrondse vernieuwing is klaar in 2023. Dan gaat het open voor bezoekers. meer informatie

Ja, je kunt de bezoekersvoorwaarden hier vinden.

Contact

Is jouw vraag niet beantwoord? Neem contact met ons op.