Veelgestelde vragen

FAQ

Tickets

Voor het wijzigen van jouw tickets kun je terecht op de ticketsupportpagina. Daar vind je antwoord op je vragen en kan je de bestelling aanpassen. Kan je bezoek niet doorgaan op de door jou gekozen datum, dan kun je zelf een andere datum kiezen.

bekijk het restitutiebeleid

Ja, dat kan. We raden aan om vooraf tickets online te kopen. Zo weet je zeker dat je het paleis kunt bezoeken.

Er is geen apart tuinticket. Met jouw ticket voor Paleis Het Loo kun je de stallen, de tuinen, de tentoonstellingen en natuurlijk het paleis bezoeken.

Bestel jouw tickets via deze link. De actie wordt hierin automatisch verrekend.

Voor je bezoek

 • Vanaf het entreegebouw loop je over het stallenplein met rechts grand café prins Hendrik garage en links de stallen en koetshuizen. Over de stallenlaan wandel je in 10 minuten naar het paleis.

 • Je komt bij het bassecour, het voorplein van het paleis. Je vindt ingang in het linker- of rechter hoekpaviljoen.

 • Met de trap of lift daal je af naar het entreebalkon. Hier zijn de informatiebalie, de toiletten, de paleiswinkel en een gratis garderobe, waar onze medewerkers je jas aannemen. Ook kun je je tas en jas achterlaten in de lockerruimte. De lockers openen met de QR-code van je toegangsbewijs.

 • Vanaf het entreebalkon vervolg je je weg naar grand foyer met rechts de vaste presentatie 'De Oranjes'.

 • Loop je rechtdoor, dan kom je vanzelf in het paleis.

Tips:

 • Een informatiebrochure over Paleis Het Loo is voor €1,- te koop bij de informatiebalie.

 • Je kunt gebruik maken van de shuttlebus om de afstand van het entreegebouw naar het paleis te overbruggen. €1,- voor een dagkaart.

 • Als je je jas en tas achterlaat in de garderobe, neem dan wel je pinpas mee. Voor het huren van een leendevice of een aankoop in de paleiswinkel.

 • Boek een high tea in de balzaal van Paleis Het Loo.

Een bezoek aan Paleis Het Loo duurt gemiddeld vier uur.

De één maakt er een volledig dagje uit van. Met een lunch of high tea en de Oranjewandeling in het paleispark. Als je ook de tentoonstellingen en het paleis met volle aandacht wilt bekijken heb je aan een dag niet eens genoeg.

De ander loopt liever één paleisroute, brengt een bezoek aan het paleisdak en is na drie uur tevreden. Zo is er voor ieder wat wils!

De app is te downloaden in de appstore (android en iOS). Hierin vind je de audioverhalen die je kunt beluisteren tijdens het volgen van de paleisroutes. En ook een plattegrond met extra weetjes!

Hulphonden zijn welkom op Paleis Het Loo. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Het is ongeveer vijfhonderd meter lopen. Houd rekening met een wandeling van tien minuten. Meer informatie: toegankelijkheid op Paleis Het Loo.

Ja, er zijn liften in het paleis. Meer informatie via: toegankelijkheid op Paleis Het Loo.

Tijdens je bezoek

In de app vind je een plattegrond waarmee je over het terrein kan navigeren, zodat je kunt zien waar je bent. Je vindt hier ook leuke weetjes over de stallen en tuinen. De plattegrond is ook als pdf te downloaden.

Ja, er is een (gratis) garderobe. Ook zijn er kluisjes aanwezig.

Vanwege de veiligheid kunnen jas, tas en paraplu niet mee het paleis in. Laat je spullen achter bij de garderobe of kluisjes.

Ja, je mag foto’s en video’s maken in het paleis voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om bezoekers en personeel herkenbaar in beeld te brengen zonder hun uitdrukkelijke toestemming. De volgende voorwaarden gelden daarbij:

 • geen gebruik maken van (extra) belichting, statief of attributen

 • apparatuur is van hand-held formaat

 • andere bezoekers ervaren geen overlast   

 • drone-opnames zijn niet toegestaan

 • Het maken van trouwfoto’s voor eigen gebruik is alleen toegestaan in de tuinen en op het stallenplein. Binnen is dit niet toegestaan.

Wil je als professional beeldmateriaal maken? Ga dan naar richtlijnen voor filmen en fotograferen.

Ja, je mag je eigen eten en drinken meenemen naar Paleis Het Loo. In de tuinen en rondom het stallenplein zijn er fijne plekjes om te lunchen. In het paleis is eten en drinken niet toegestaan vanwege de museale collectie.

Tip! Boek een high tea in de balzaal van Paleis Het Loo.

Voor een kop koffie of lunch is reserveren niet nodig.

Reserveren voor:

Ja, op het stallenplein en in het paleis is gratis wifi aanwezig.

Ben je iets kwijtgeraakt tijdens je bezoek aan Paleis Het Loo? Stuur dan een e-mail met de beschrijving van het voorwerp naar info@paleishetloo.nl.

Je vindt de bezoekersvoorwaarden hier.

Prinsen- en prinsessendagen

De Prinsen- en prinsessendagen zijn op dinsdag, woensdag en donderdag in de zomervakantie, van 16 juli t/m 15 augustus. Paleis Het Loo is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de Prinsen- en prinsessendagen gelden de normale entreeprijzen. Alle activiteiten en shows zijn inbegrepen.

Het programma is gemaakt voor kinderen van ca. 2 - 9 jaar. Jongere en oudere kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Er zijn twee voorstellingen en allerlei spelletjes in de tuinen en stallen, ook met water. Kinderen kunnen creatief aan de slag en zichzelf versieren in de studio. Achter in de tuinen is de chillweide, om te picknicken en je uit te leven in de silent disco. Bekijk hier het volledige programma.

Het evenement is bereikbaar met een buggy of kinderwagen. Houd er rekening mee dat er grind ligt in de tuinen.

Jazeker, het paleis is open voor alle bezoekers. Wil je ook naar het Juniorpaleis? Reserveer een tijdslot bij de entreebalie in het paleis. Let op: op drukke dagen kan het Juniorpaleis volgeboekt zijn.

Tip: beluister het audioverhaal 'Thuis bij de Oranjes' via de app op je telefoon (of huur een leentoestel), leuk voor het hele gezin.

Een deel van de activiteiten is overdekt met tenten, dus een buitje is geen probleem. Ook zijn er activiteiten binnen, zoals de studio.

 • Reserveer voor het Juniorpaleis op de dag zelf een tijdslot bij de entreebalie in het paleis. vol=vol

 • Beluister het audioverhaal 'Thuis bij de Oranjes' via de app op je telefoon (of huur een leentoestel), leuk voor het hele gezin.

Om lekker koel en fris te blijven, zijn er:

 • bomen, parasols en een tent voor schaduw bij het grote podium

 • sproeiers

 • waterpunten om je eigen flesjes te vullen

 • zonnebranddispensers om jezelf goed in te smeren

Zet een hoed of pet op. En neem een paraplu mee, zo heb je je eigen parasolletje.

De afstand van de parkeerplaats naar het grasveld met het grote podium is 10-12 minuten lopen. Er is shuttlevervoer.

Juniorpaleis

Nee. Je kan een tijdslot reserveren bij de entreebalie in het paleis op de dag van je bezoek. Op drukke dagen kan het Juniorpaleis volgeboekt zijn.

Gemiddeld duurt een bezoek aan het Juniorpaleis 60-75 minuten.

Het Juniorpaleis is gemaakt voor kinderen van 3 – 12 jaar. Veel spellen worden samen gespeeld, een ouder / begeleider kan helpen bij de moeilijkere spellen.

Voor de kleuters is bureau minizaken ingericht. Ook zijn er puzzels te doen en dansen of verkleden is leuk voor alle leeftijden!

De Kingsta is een device dat je als groepje meekrijgt om de digitale spellen mee te spelen. Je hebt voor het Juniorpaleis geen eigen telefoon nodig. Je gebruikt een Kingsta met twee tot drie personen.

Nee, het Juniorpaleis is bij de entreeprijs van Paleis Het Loo inbegrepen.

Nee, het Juniorpaleis is niet los verkrijgbaar.

Staat jouw vraag er niet bij? Bel of stuur ons een e-mail. We helpen graag! info@paleishetloo.nl 055 577 24 00