Veelgestelde vragen

FAQ

Tickets

Voor het wijzigen van jouw tickets kun je terecht op de ticketsupportpagina. Daar vind je antwoord op je vragen en kan je jouw bestelling aanpassen. Kan je bezoek niet doorgaan op de door jou gekozen datum, dan kun je zelf een andere datum kiezen.

Bekijk ons restitutiebeleid

Ja, dat kan. We raden aan om vooraf tickets online te kopen. Zo weet je zeker dat je het paleis kunt bezoeken.

Er is geen apart tuinticket. Met jouw ticket voor Paleis Het Loo kun je de stallen, de tuinen, de tentoonstellingen en natuurlijk het paleis bezoeken.

Andere vragen

 • Vanaf het entreegebouw loop je over het stallenplein met rechts grand café prins Hendrik garage en links de stallen en koetshuizen. Over de stallenlaan wandel je in 10 minuten naar het paleis.

 • Je komt bij het bassecour, het voorplein van het paleis. Je vindt ingang oost in het rechter hoekpaviljoen.

 • Met de trap of lift daal je af naar het entreebalkon. Hier zijn de informatiebalie, de toiletten, de paleiswinkel en een gratis garderobe, waar onze medewerkers je jas aannemen. Ook kun je je tas en jas achterlaten in de lockerruimte. De lockers openen met de QR-code van je toegangsbewijs.

 • Vanaf het entreebalkon vervolg je je weg naar grand foyer met rechts de vaste presentatie 'De Oranjes'.

 • Loop je rechtdoor, dan kom je vanzelf in het paleis.

 • In het paleis kun je de oost- en de westroute volgen met een audioverhaal.

 • Het dak is te bezoeken en bereikbaar per lift en met de trap.

 • Vanuit het paleis wandel je via de schelpengrot en het melkkeldertje naar de tuinen.

 • Aan het eind van de tuinen, achter de colonnades, begint de Oranjewandeling.

Tips:

 • Een informatiebrochure over Paleis Het Loo is voor €1,- te koop bij de informatiebalie.

 • Je kunt gebruik maken van de shuttlebus om de afstand van het entreegebouw naar het paleis te overbruggen. €1,- voor een dagkaart.

 • Als je je jas en tas achterlaat in de garderobe, neem dan wel je pinpas mee. Voor het huren van een leendevice of een aankoop in de paleiswinkel.

De app is te downloaden in de appstore (android en iOS). Hierin vind je de audioverhalen die je kunt beluisteren tijdens het volgen van de paleisroutes. En ook een plattegrond met extra weetjes over de tuinen en stallen.

Ja, de plattegrond is hier als pdf te downloaden. Ook is de plattegrond via de app beschikbaar zodat je op het terrein kunt zien waar je bent. Je vindt hier ook leuke weetjes over de stallen en tuinen.

Ja, je mag je eigen eten en drinken meenemen naar Paleis Het Loo. In de tuinen en rondom het stallenplein zijn fijne plekjes om te lunchen. In het paleis is eten en drinken niet toegestaan vanwege de museale collectie.

Ja, op het stallenplein en in het paleis is gratis wifi aanwezig.

Hulphonden zijn welkom op Paleis Het Loo. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Ja, er zijn liften in het paleis. Meer informatie: toegankelijkheid op Paleis Het Loo.

Er is een garderobe in het paleis. Ook zijn er kluisjes aanwezig.

Het is ongeveer vijfhonderd meter lopen. Houd rekening met een wandeling van tien minuten. Meer informatie: toegankelijkheid op Paleis Het Loo.

Ja, je mag foto’s en video’s maken in het paleis voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om bezoekers en personeel herkenbaar in beeld te brengen zonder hun uitdrukkelijke toestemming. De volgende voorwaarden gelden daarbij:

 • geen gebruik maken van (extra) belichting, statief of attributen

 • apparatuur is van hand-held formaat

 • andere bezoekers ervaren geen overlast   

 • drone-opnames zijn niet toegestaan

Wil je als professional beeldmateriaal maken? Ga dan naar richtlijnen voor filmen en fotograferen.

Reserveren voor een kop koffie of lunch is niet nodig. Voor groepen vanaf 15 personen kan dat wel - informatie voor groepen vanaf 15 personen.

Ben je iets kwijtgeraakt tijdens je bezoek aan Paleis Het Loo? Stuur dan een e-mail met de beschrijving van het voorwerp naar info@paleishetloo.nl.

Ja, je kunt de bezoekersvoorwaarden hier vinden.

Juniorpaleis

Nee. Je kan een tijdslot reserveren bij de entreebalie in het paleis op de dag van je bezoek. Op drukke dagen kan het Juniorpaleis volgeboekt zijn.

Gemiddeld duurt een bezoek aan het Juniorpaleis 60-75 minuten.

Het Juniorpaleis is gemaakt voor kinderen van 3 – 12 jaar. Veel spellen worden samen gespeeld, een ouder / begeleider kan helpen bij de moeilijkere spellen.

Voor de kleuters is bureau minizaken ingericht. Ook zijn er puzzels te doen en dansen of verkleden is leuk voor alle leeftijden!

De Kingsta is een device dat je als groepje meekrijgt om de digitale spellen mee te spelen. Je hebt voor het Juniorpaleis geen eigen telefoon nodig. Je gebruikt een Kingsta met twee tot drie personen.

Nee, het Juniorpaleis is bij de entreeprijs van Paleis Het Loo inbegrepen.

Nee, het Juniorpaleis is niet los verkrijgbaar.

Contact

Is jouw vraag niet beantwoord? Neem contact met ons op.