Agenda

Herfstvakantie

kom je ook?

Herfst

De dagen worden korter en de temperatuur daalt, de paleistuin wordt winterklaar gemaakt. Ook in 17e eeuw was herfst de periode van voorbereiding op de winter. De herfstvakantie op Paleis Het Loo staat in teken van oogst en eten. Wat werd er gegeten en klaargemaakt in de keuken? Waar kwamen de ingrediƫnten vandaan?

Zoek en speur

Van het stallenplein tot in de tuinen, er is veel te zien en te doen tijdens de herfstvakantie op Paleis Het Loo. Een GPS-zoek -en speurspel neemt je overal mee naartoe. Volg het spoor via zes kisten met opdrachten en doe-activiteiten. Aan het eind van het spel hoor je alles over de tuinen bij het vertelpodium.

Paleistuin in de herfstvakantie
De paleistuin wordt winterklaar gemaakt.
Beeld in herfsttuinen
Het is herfstvakantie op Paleis Het Loo.

Theeleuten en vergeten groente

Waar komt de aardappel vandaan? Werd er veel thee gedronken? En hoe kun je groente eigenlijk vergeten? Is een zoetekauw een vogel? Dat en nog veel meer kom je te weten tijdens de herfstvakantie!

Wat nog meer?

Elke vakantie is er een knutselactiviteit op Paleis Het Loo. En omdat het ook Kinderboekenweek is, maak je natuurlijk een boekenlegger.

Lezen is leuk. En voorgelezen worden is nog leuker. Deze herfst komt de schrijfster Mylo Freeman haar eigen boeken over Prinses Arabella voorlezen. Daar wil je bij zijn!

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober wordt er voorgelezen.