Agenda

Kerst

16 dec t/m 7 jan 2024 | binnen
koop tickets

Dagje uit in de kerstvakantie 

Stel je eens voor: tafels gedekt met serviezen, omringd door kerstbomen met betoverende lichtjes. Kom in de kerstvakantie naar Paleis Het Loo. Breng je familie en vrienden mee en ontdek de magie van licht. Binnen én buiten. Er is genoeg te beleven voor iedereen!

Kerst in het paleis | Paleis Het Loo
Sfeerimpressie

Paleis Het Loo in de kerstvakantie

De tafels zijn feestelijk gedekt. Het zilver is gepoetst en de serviezen glimmen. Op de tafels staan serviezen en lekkernijen die de Oranjes cadeau kregen. Laat je inspireren door de geschenken die met liefde zijn gekozen en met vakmanschap gemaakt.

Kerstversiering trends

Het paleis is aangekleed met wintergroen, zoals dat in de tijd van de bewoners gebruikelijk is. In de 17e-eeuwse kamers (de vertrekken Willem en Mary) zie je vooral wintergroen en bloeiende planten. In die tijd zijn er nog geen kerstbomen. Pas in de 19e eeuw komen er kerstbomen in het paleis. Je ziet ze dus wél in de paleisroute van Wilhelmina. De eerste versieringen zijn kaarsjes, deegkransjes, linten en rode appels of mandarijnen. Ook hangen er kransen van maretakken als symbool van vriendschap, liefde en eeuwig leven. Later worden de versieringen uitbundiger.

Kerstvakantie kinderactiviteiten

Tour de cadeau - familierondleiding

Start: om 11.00 en 13.00 uur in de grand foyer

Kijk met andere ogen in de tentoonstelling De Oranjes. De gids geeft een korte introductie op het thema 'Geven en ontvangen'. Daarna op onderzoek in de oostvleugel. Dan is het aan jullie! Welk object zou je kiezen om cadeau te doen? En waarom?

Kerstvakantie activiteit met kinderen

Knutselen

23 dec - 7 jan

Maak je eigen cadeaubon of kaart met wens. Klein of reusachtig, getekend of geschreven, versierd of statig, het is aan jou. Of ontwerp je je eigen cadeaupapier met stempels en sjablonen. Leef je uit in het knutsellokaal.

De Grote Kerstfilm

23 dec - 7 jan | Eerste vertoning om 11.00 uur

De Grote Kerstfilm is te zien in stal 1 op het stallenplein. Op weg naar het kerstkind belanden de drie koningen door een gat in de tijd in het jaar 2023. Zij komen terecht in de achtertuin van de 12-jarige Mintaka die besluit de drie koningen te helpen terug te keren naar hun eigen tijd. De film duurt 70 minuten.

Paleistours met audio verhalen | Paleis Het Loo

Audioverhaal voor families

Paleisroute west

'Thuis bij de Oranjes' - Een paleis als jouw thuis. Hoe voelt dat? Het is niet alleen een huis om in te wonen, maar ook om in te werken als koning of koningin. Bo, Puck, Jamilia en François vertellen je grappige verhalen over dit bijzondere huis en de bewoners. paleisroutes

Juniorpaleis

Juniorpaleis

Dit vrolijke hof voor kinderen is een feest van kleur en plezier! Hier mag je doen wat in het historische paleis niet kan. Reserveer een tijdslot bij de entreebalie in het paleis. Op drukke dagen kan het Juniorpaleis volgeboekt zijn. Juniorpaleis