Agenda

Winterpaleis Het Loo

Het mooist verlichte paleis van Nederland. Binnen én buiten!
koop tickets

Dagje uit in de kerstvakantie 

Van het stallenplein tot aan het paleis is het een feest van licht en versiering. Het stallencomplex is uitgelicht en er staat een imposante boom vol lichtjes op het stallenplein. De stallenlaan richting het paleis is volledig versierd met kerstbomen. Het paleis en de bassecour (het voorplein) zijn prachtig uitgelicht. Voor het paleis staat een kerstboom te schitteren!

In het paleis zijn de tafels feestelijk gedekt. Het zilver is gepoetst en de serviezen glimmen. Op de tafels staan serviezen en lekkernijen die de Oranjes cadeau kregen. En alles omringd door kerstbomen met betoverende lichtjes. Kom in de kerstvakantie naar Paleis Het Loo. Breng je familie en vrienden mee en ontdek de magie van licht. Binnen én buiten. Er is genoeg te beleven voor iedereen!

Laat je verrassen door het mooist verlichte paleis van Nederland!

Paleis Het Loo in de kerstvakantie

Het paleis is aangekleed met wintergroen, zoals dat in de tijd van de bewoners gebruikelijk is. In de 17e-eeuwse kamers (de vertrekken Willem en Mary) zie je vooral wintergroen en bloeiende planten. In die tijd zijn er nog geen kerstbomen. Pas in de 19e eeuw komen er kerstbomen in het paleis. Je ziet ze dus wél in de paleisroute van Wilhelmina. De eerste versieringen zijn kaarsjes, deegkransjes, linten en rode appels of mandarijnen. Ook hangen er kransen van maretakken als symbool van vriendschap, liefde en eeuwig leven. Later worden de versieringen uitbundiger.

In samenwerking met de Koninklijke Verzamelingen, Den Haag.

Winterpaleis Het Loo

Sfeervol stallenplein

10:00 - 17:00 uur | gratis

Het stallencomplex is sfeervol uitgelicht en de boom in het midden van het plein staat te schitteren. Even opwarmen met glühwein, warme chocolademelk of iets anders lekkers!

Kerstsfeer op de stallenlaan | Paleis Het Loo

Schitterende stallenlaan

10:00 - 21:00 uur | gratis

De stallenlaan richting het paleis is volledig versierd met kerstbomen.

Het mooist verlichte paleis

binnen tot 17.00 uur, buiten tot 21:00 uur

Als het donker wordt is het paleis schitterend verlicht en staat de hoge kerstboom te stralen.Het paleis is open tot 17.00 uur, hiervoor heb je een ticket nodig. Het licht buiten blijft aan tot 21.00 uur.

In het paleis

10:00 - 17:00 uur | met entreeticket

In het paleis zijn de kamers en kerstbomen gedecoreerd zoals in de tijd toen de koninklijke bewoners er kerst vierden. De tafels zijn feestelijk gedekt met prachtige serviezen. In de kamers vind je groenversiering, lekkernijen en feestelijke kleding van de Oranjes. Ontdek zelf hoe bijzonder kerst op Paleis Het Loo is!

Extra activiteiten

10:00 - 17:00 uur | met entreeticket

In de weekenden en tijdens de kerstvakantie zijn er extra activiteiten voor het hele gezin!