Cultureel Apeldoorn

Apeldoorn ligt in het groen en je denkt al snel aan fietsen en wandelen. Maar ook cultureel heeft Apeldoorn van alles te bieden. In Apeldoorn horen stad, het groen en cultuur bij elkaar.

Paleis Het Loo - tuinzijde
Paleis Het Loo

Apeldoorn - rijk aan erfgoed

Als je Apeldoorn zegt, dan zeg je Paleis Het Loo. Op cultureel gebied kun je je hart ophalen op Paleis Het Loo. Het paleis, sinds 1984 een museum, was meer dan 300 jaar het woon- en werkpaleis van de Oranjes. Hier ontvingen ze gasten, hier flaneerden ze door de tuinen. In het paleis loop je door de historische vertrekken en kijk je je ogen uit. Download de Paleis Het Loo app en geniet van de verhalen van de bewoners uit het verleden. Na je paleisbezoek breng je natuurlijk een bezoekje aan de historische tuinen. De tuinbeelden en -fonteinen hebben allemaal hun eigen symboliek. 

Paleis Het Loo - stallenplein
Stallenplein
Paleis Het Loo- prins Hendrik garage
Restaurant prins Hendrik garage

Stallenplein

Aan het stallenplein liggen de koetshuizen en stallen. Hier stonden vroeger de koninklijke paarden. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de koetshuizen. Die zijn nu gevuld met koetsen, sledes en auto’s van de Oranjes.

Restaurants

In grand café prins Hendrik garage en de balzaal kun je terecht voor koffie met lekkers of een heerlijke lunch. In de zomer is de kiosk in de tuinen ook open.

Het museum houdt het culturele erfgoed levend en is daarmee een perfect cultureel uitje in de regio Apeldoorn.