Kerstactiviteiten

Er zijn diverse kerstactiviteiten bij Paleis Het Loo, of je nu alleen komt of met de hele familie. Het paleis is prachtig versierd met wintergroen en lichtjes. Welkom bij het mooist verlichte paleis van Nederland!

Kerstactiviteiten op Paleis het Loo

Ben je op zoek naar leuke kerstactiviteiten op een leuke locatie? Dan ben je op Paleis Het Loo aan het goede adres. Het paleis met zijn tuinen en stallen is jaarrond een goede bestemming voor een dagje weg. Maar in de kerstperiode is alles heel speciaal.

Paleis Het Loo ligt midden in het land, aan de rand van Apeldoorn. Het was het zomerverblijf van het Huis van Oranje op de Veluwe. Willem en Mary bouwden het paleis met zijn barokke tuinen naar het voorbeeld van Versailles. Een wandeling door de tuinen met zijn hegjes en sierlijke patronen is een fijne activiteit voor de dagen rond kerst.

Kerstactiviteiten op Paleis Het Loo
Speurspel in het paleis

Winter op Paleis het Loo

Het begint al in het entreegebouw. Daar zie je de eerste versierde bomen. Het stallenplein en de stallenlaan zijn winters aangekleed met bomen en gezellige lampjes.

Het paleis is met kerst uitbundig versierd. De tafels zijn gedekt met glimmende serviezen en glanzend gepoetst tafelzilver. Er staan kandelaars op tafel en de servetten zijn wit gewassen en kunstig gevouwen. Dennengroen en kerstbomen, lichtjes en bloemen maken het festijn compleet. De programmering is ook in kerstsfeer en er zijn diverse kerstactiviteiten.

Kom met je hele gezin of familie. Ook met je vriendengroep kun je je hier uitstekend vermaken. Ieder jaar is er een passend thema en de kerstactiviteiten sluiten daar op aan. De actuele inhoud van de kerst activiteiten vind je in de agenda.

Audiotours

Volg een audiotour in het paleis. Het is een kerstactiviteit voor jong en oud. Er is een speciale route voor families: Thuis bij de Oranjes. Voor volwassenen zijn er de tours ‘Huis van Wilhelmina’ en ‘Willem en Mary’. De audiotour neemt je mee door het paleis en vertelt je het verhaal van de bewoners. Tijdens de kerst- en winterperiode is het paleis extra feestelijk versierd. Dat geeft deze kerstactiviteit een gouden randje.

Kerstactiviteiten op Paleis Het Loo

Kerstactiviteiten met de kinderen

In de kerstvakantie zijn er leuke activiteiten voor elke leeftijd. Altijd is er iets te doen in het knutsellokaal. Buiten of binnen? Een geschikt speur of zoekspel voor kinderen is af te halen bij de informatiebalie.

Juniorpaleis

Breng ook een bezoek aan het Juniorpaleis. Dit vrolijke hof is bedoeld voor kinderen. Ze vermaken zich er goed. Ze ontvangen er een Kingsta en met deze device bereiden kinderen een feest voor. Wie is jouw speciale gast?

Het speelpaleis

Bij grand café de prins Hendrik garage staat het speelpaleis. In dit speel en klimtoestel kunnen kinderen zich uitleven, terwijl de volwassen genieten van een glühwein.

Kerstactiviteiten op Paleis Het Loo

Restaurants

Verwen jezelf na een dag vol kerstactiviteiten bij een van onze restaurants. In de winter en rond kerst is er een ruim aanbod van lekkers om te eten en te drinken. Er is altijd een locatie open om jou goed te verwennen.

Oranjewandeling

Misschien sneeuwt het tijdens deze kerstactiviteit. Dat zou wel leuk zijn! Maar eigenlijk is de Oranjewandeling door het paleispark altijd mooi. Welk weer het ook is. Je wandelt langs de vijvers, de boothuizen en de theekoepel en proeft de sfeer uit de tijd van de koningen en koninginnen van vroeger.