Eventlocatie

evenement organiseren

Paleis Het Loo in Apeldoorn is de perfecte plek voor het organiseren van jouw volgende evenement. Of je nu een klein of groot event organiseert, het historische paleis biedt exclusieve locaties die geschikt zijn voor elke gelegenheid.

evenement aanspanplaats bij avond.

Evenement organiseren op Paleis Het Loo

Wil jij een onvergetelijk evenement organiseren? Paleis Het Loo in Apeldoorn is dé perfecte locatie. Of je nu een intiem of grootschalig evenement organiseert, dit historische paleis biedt exclusieve locaties die geschikt zijn voor elke gelegenheid. Op het stallenplein vind je de aanspanplaats, stal 1 en de Prins Hendrik garage. In het paleis zelf kun je terecht in de balzaal en de grand foyer. En tijdelijk ook in de entreezaal.

Paleis Het Loo - balzaal
koninklijke allure in de balzaal
dinertafel met gerechten en glazen wijn.
maatwerk catering mogelijkheden

Welke evenementen kun je organiseren?

Op Paleis Het Loo kun je een evenement organiseren voor verschillende gelegenheden:

  • bedrijfsevenement

  • productpresentatie

  • congres

  • lunch en (gala)diner

  • receptie

  • personeelsfeest

  • netwerkbijeenkomst

  • bedrijfsfeest

  • jubileumfeest

  • huwelijk

Unieke locaties met eigen charme

Elke locatie op Paleis Het Loo heeft zijn eigen unieke charme en verhaal. Dit maakt jouw evenement organiseren hier tot een bijzondere en onvergetelijke ervaring. De sfeervolle prins Hendrik garage biedt een ambiance in retrostijl voor je gasten. De indrukwekkende balzaal straalt grandeur uit en is perfect voor chique evenementen. De grand foyer is het kloppend hart van het paleis en ideaal voor grote bijeenkomsten.

Tijdelijke unieke entreezaal

Vanaf 12 oktober 2024 tot medio maart 2025 heeft Paleis Het Loo er tijdelijk een extra eventlocatie bij! Grenzend aan de grand foyer in het midden van de paleisentree ligt de entreezaal, te gebruiken voor ontvangsten en plenaire presentaties. Deze ruimte, geschikt voor groepen tot 200 personen, is ook tijdens openingstijden van het museum te reserveren. Compleet gemeubileerd en ideaal als startpunt voor een rondleiding of ander programma op Paleis Het Loo.

feestelijke borrel in stijl aanspanplaats.
feestavond met borrel onder de aanspanplaats

Flexibele opties voor jouw evenement

Jouw evenement organiseren tijdens openingsuren of na sluitingstijd van het museum? Paleis Het Loo biedt in overleg flexibele opties. Op maandag, wanneer het museum gesloten is (m.u.v. vakanties en feestdagen), is het paleis exclusief beschikbaar voor jouw evenement. Dit geeft je de ruimte en privacy om jouw bijeenkomst tot een groot succes te maken.

Activiteiten op Paleis Het Loo

Wil je een evenement met een unieke twist? Overweeg dan een rondleiding door het paleis. Laat je gasten de pracht en praal van de voormalige woonvertrekken en de omliggende paleistuinen ontdekken. Voeg boeiende lezingen toe door de conservatoren van het paleis. Of denk aan een evenement organiseren met buitenactiviteiten zoals een boogschieten of een schilderworkshop. En maak het programma compleet met fijne deuntjes van een jazz kwartet, silent disco, klassiek ensemble of een DJ.

ontvangst bedrijfsfeest door medewerkers met hapjes.
wij rollen de rode loper uit en ontvangen je gasten in stijl
vrouwelijke dj met set onder de aanspaanplaats.
later op de avond kunnen de voetjes van de vloer

Bereikbaarheid

Paleis Het Loo ligt centraal in Nederland en is uitstekend bereikbaar via de A1/A50 en het openbaar vervoer. Bovendien is het paleis op loopafstand van diverse hotels, waardoor jouw gasten comfortabel kunnen overnachten.

Ervaring en expertise

Het team van Paleis Het Loo heeft meer dan 20 jaar ervaring in het organiseren van evenementen. Ze staan klaar om jou te helpen bij elk aspect van de planning. Denk aan duurzame catering, entertainment, logistiek en aankleding.

Neem contact op

Wil jij een evenement organiseren in Apeldoorn? Neem vandaag nog contact op met de eventprofessionals van Paleis Het Loo. Plan een afspraak en ontdek de mogelijkheden tijdens een persoonlijke rondleiding.

Meer informatie

Wil je samen nadenken over de mogelijkheden van jouw evenement op Paleis Het Loo? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.