Nieuws

Bloom x World Skills

23 april 2024
winnaars World Skills Nederland 2024

Tijdens het Nederlands Kampioenschap op 21 en 22 maart in de Brabanthallen werd er door 600 studenten gestreden om de beste van Nederland te worden. In de wedstrijd Bloembinden werden de top 3 posities bemachtigd door:

Gerrit van Aalst van het Yuverta mbo en tweevoudig Nederlands kampioen
Carine Stel (zilver) van het Zone college
Jikke Jansen (brons) van Aeres MBO

Over Skills Heroes
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Via een voorronde op school en een kwalificatiewedstrijd kunnen mbo-studenten in de nationale finale komen.

Over WorldSkills Netherlands
Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom promoot WorldSkills Netherlands met vakwedstrijden het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren in Nederland. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en (v)mbo vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Binnen het label ‘Dit is mbo’ werkt WorldSkills Netherlands voor de promotie van beroepsonderwijs ook samen met de MBO Raad en SBB.

POLSPOTTEN

Paleis Het Loo x POLSPOTTEN

Samen met het team van POLSPOTTEN heeft de bloemenkamer van Paleis Het Loo vazen gekozen die op het entreebalkon staan. Hierin zorgt de bloemenkamer voor een nieuwe en moderne invulling met bloemen en planten uit de kassen en kwekerij van Paleis Het Loo. De hedendaagse draai die is gegeven aan de boeketten laat zien dat er met zowel 17e eeuwse planten als moderne varianten veel mogelijk is.