Nieuws

Het Apeldoornse paleisweekend

30 oktober 2023

Goed nieuws voor de inwoners van Apeldoorn! Op 22 april gingen de deuren van Paleis Het Loo weer open na een vijfjarige renovatie en vernieuwing. De gemeente Apeldoorn en Paleis Het Loo nodigen de bewoners van Apeldoorn uit om gratis het vernieuwde Paleis Het Loo te bezoeken.

Vol is vol

Tijdens het paleisweekend van 3, 4 en 5 november bezoeken de inwoners van Apeldoorn Paleis Het Loo. Voor het hele weekend zijn er in totaal 15.000 tickets beschikbaar, wat neerkomt op 5000 kaarten per dag. Deze konden worden gereserveerd. Inmiddels is het hele weekend vol en zijn er geen tickets meer beschikbaar.

Krachten gebundeld

Het paleisweekend is bedacht met de intentie om inwoners van Apeldoorn de mogelijkheid te geven om het paleis te bezichtigen. De gemeente Apeldoorn en Paleis Het Loo hebben hun krachten gebundeld en zijn zo met het initiatief gekomen. Ook is er een cultureel randprogramma gepland, om er een echt Apeldoorns feest van te maken.

Op de website van de gemeente vertelt burgemeester Ton Heerst het volgende over het paleisweekend: “Paleis Het Loo is onlosmakelijk verbonden met onze gemeente en onze geschiedenis. Van de schilderijen tot de meubels en van de kostuums tot zelfs de planten in de tuin: achter bijna alles gaat een verhaal schuil. Elke Apeldoorner moet toch minstens één keer ronddwalen door het indrukwekkende paleis en de prachtige tuinen. Ik ben daarom ontzettend blij dat we dit paleisweekend samen met Paleis Het Loo mogelijk hebben kunnen maken voor onze inwoners.”

Open voor Apeldoorners

Paleis Het Loo heeft extra medewerkers ingezet om het paleisweekend goed te laten verlopen. Tijdens het paleisweekend is het stallenplein met het extra randprogramma, het paleis is open inclusief de vaste presentatie De Oranjes en de tijdelijke tentoonstelling Kracht van de troon. Het Juniorpaleis is open voor de jongste bezoekers. Ook de tuinen kunnen worden bezocht.

“We kijken uit naar het Apeldoorns paleisweekend, dat voor velen wellicht het eerste bezoek is aan het nieuwe Paleis Het Loo. Ons team staat klaar om iedereen welkom te heten. Ik wens iedereen veel plezier.”

—Pien Harms, directeur Paleis Het Loo