Nieuws

Vogels kijken op Paleis Het Loo: De Vogelspotcast ontdekt vogels binnen en buiten

19 sep. 2024
Een man doet mee met de Vogelspotcast bij Paleis Het Loo door met zijn verrekijker de galerie te bekijken

Wereldrecordhouder vogels kijken Arjan Dwarshuis en zijn goede vriend en podcastmaker Gisbert van Baalen (ook bekend van podcastserie Dat kan mijn kleine nichtje ook) zijn op vogelsafari op Paleis Het Loo. In de eerste aflevering van de nieuwe museumreeks van de podcastserie De Vogelspotcast ontdekken ze uiteenlopende vogelsoorten en vogelkunst binnen en buiten.

Dit is de tweede museumreeks van de Vogelspotcast. Wegens succes krijgt de eerste museumreeks, met onder andere Het Mauritshuis en het Kröller-Müller, een vervolg. Paleis Het Loo is het eerste museum in deze tweede reeks.

Het is de eerste keer dat Paleis Het Loo samenwerkt met een podcast. Meteen een goede samenwerking, want er zijn een hoop vogels te zien: van een porseleinen ijsvogel op het bureau in de werkkamer van Wilhelmina tot een geschilderde papegaai op de op één na grootste muurschildering van het land (Panaroma Mesdag staat op één). Maar ook buiten zijn allerlei vogels te spotten.

Het vogels kijken gaat in deze reeks vooral om de vogels binnen in het paleis. Welke vogels komen ze tegen in de schilderingen, de houtsneden, tapijten, beelden en aardewerk? En wat betekenen al die vogels? Dat kan je zien en horen in Vogelen in Paleis het Loo van de Vogelspotcast.

De grote trap van Paleis Het Loo met in de achtergrond de muurschildering naar ontwerp van Daniel Marot en geschilderd door Robert Duval
Een papegaai op de muur bij de grote trap
Arjan Dwarshuisen en Gisbert van Baalen doen mee met de Vogelspotcast vanaf het dak van Paleis Het Loo
Arjan Dwarshuisen en Gisbert van Baalen op het paleisdak