Nieuws

VriendenLoterij verlengt samenwerking met Paleis Het Loo

27 november 2023

De VriendenLoterij blijft Paleis Het Loo steunen en verlengt het partnerschap tot en met 2027. De loterij, actief op het gebied van cultuur, sport en welzijn in Nederland, draagt hiermee jaarlijks bij aan het in stand houden en het toegankelijk maken van Paleis Het Loo.

Sinds 2008 bestaat het partnerschap tussen de VriendenLoterij en Paleis Het Loo. Het museum heeft sindsdien 11,2 miljoen euro ontvangen en daarmee mooie projecten kunnen realiseren. Van unieke restauraties en aankopen tot bijzondere extra projecten. Zo staan sinds 2016 de Delfts aardewerken tuinvazen van prinses Mary weer in de paleistuinen en prijkt er in haar bedkamer een schilderij Gerard van Honthorst uit 1633 waarop portretten van Amalia van Solms, prinses van Oranje (1602-1675) en Charlotte de La Trémoïlle, latere Gravin van Derby (1599-1664) als Diana en Ceres te zien zijn.

Ook voor de grootse heropening in 2023 van Paleis Het Loo was de VriendenLoterij een zeer waardevolle partner. Dankzij de deelnemers van de loterij werd een extra projectaanvraag van 1,2 miljoen toegekend voor de grand opening en vaste presentatie van De Oranjes.

Tuinvazen van Mary
Vaste presentatie De oranjes

Pien Harms, directeur Paleis Het Loo:

“Wij zijn ontzettend blij met en trots op de verlenging van de samenwerking met de VriendenLoterij. Ook de komende jaren blijven we ons als museum vernieuwen en deze samenwerking geeft ons belangrijke financiële steun om nieuwe projecten te realiseren.”

Jonne Arnoldussen, managing director VriendenLoterij: ‘‘We zijn trots de samenwerking met Paleis Het Loo voor een periode van vijf jaar te kunnen verlengen. We dragen er graag aan bij dat dit prachtige museum zich ook de komende jaren verder kan ontwikkelen. Onze grootste dank gaat daarbij uit naar onze deelnemers die deze verlenging mogelijk maken.’

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk te maken.