Wat te doen met kerst?

Met kerst is Paleis Het Loo versierd en verlicht. Geniet van het paleis met kerstversiering, gedekte tafels met glanzende serviezen en glimmende kandelaars.

Wat te doen met kerst op Paleis Het Loo?

Paleis Het Loo met zijn stallen en tuinen was ooit het zomerpaleis van De Oranjes. Het ligt aan de rand van Apeldoorn in het midden van het land en is de perfecte bestemming om iets leuks te doen op Eerste en Tweede Kerstdag. Want ook in de winter is het paleis gewoon open. Maar verder is alles ongewoon, want het paleis schittert en straalt je tegemoet. 

De lanen zijn versierd met bomen vol lichtjes. Vanaf de bassecour met de reusachtige, verlichte kerstboom schijnt het licht achter de ramen in de sfeervol verlichte kamers. Eenmaal binnen vergaap je je aan alle pracht en praal.

Winter op Paleis Het Loo

Met de hele familie

Samen is het toverwoord bij ‘iets leuks doen met elkaar tijdens de kerstdagen’. Dat kan met je familie, of je gezin, maar ook met je hele vriendengroep. 

Wat is er te doen met kerst?

Ieder jaar met kerst, zowel 1e als 2e Kerstdag, pakt Paleis Het Loo helemaal uit en is er van alles te doen. Het thema wisselt elk jaar, maar wat nooit ontbreekt is de uitbundige verlichting. Op weg naar het paleis zie je de bomen vol lichtjes die je de weg wijzen.

Aangekomen in het paleis weet je niet wat je ziet. De mooiste objecten worden uit het depot gehaald en geëtaleerd. Kleurige bloemstukken, glanzende serviezen en glimmend gepoetst tafelzilver staan op de tafels. De servetten zijn kunstig gevouwen en zachte muziek klinkt in de kamers. Er staan bomen met versiersels passend in de tijd van de kamer of salon.

Wat te doen met kerst? - Paleis Het Loo
Kerstboom in de prins Hendrikkamer

Download de app

Niets missen en alles weten? In de app van Paleis Het Loo vindt je plattegronden, weetjes en het allerleukste: een uitgebreide stamboom van het Huis van Oranje.

Voor kinderen

Wat te doen met kerst met de kinderen? Even eropuit op Eerste en Tweede Kerstdag om iets leuks te doen is altijd een goed idee! Niet alleen met kerst, maar eigenlijk de hele kerstvakantie ben je van harte welkom. Er zijn ieder jaar nieuwe en vertrouwde activiteiten, binnen en buiten. Knutselen, speuren en spelen, voor jong en oud. 

Natuurlijk breng je ook een bezoek aan het Juniorpaleis, het vrolijke hof voor kinderen. Ook hier kun je leuke dingen doen en beleven. Een tijdslot voor het juniorpaleis reserveer je, ook met kerst, ter plekke bij de informatiebalie.

Wat te doen met kerst -Paleis Het Loo
Er zijn altijd leuke doe-activiteiten in de kerstvakantie

Wandelen

Wil je graag bewegen en iets actiefs doen met de kerst? Dan zijn de paleistuinen dé plek. Wandel er rond en bekijk de geometrische patronen in de 17e eeuwse, barokke paleistuin. Met je museumticket kun je vervolgens de Oranjewandeling lopen in het Paleispark. Je komt er langs de veldvijvers en boothuizen. De sfeer is er anders dan in de paleistuinen. Maar zeker net zo mooi!

Restaurants

Wat te doen met kerst? Bezoek de balzaal of grand café de prins Hendrik Garage. Er is een winterse menukaart met smakelijk eten en drinken. Grote of kleine trek, voor iedereen is er iets lekkers bij. Het is er warm en gezellig. Reserveren voor het restaurant is niet nodig. Wil je eens extra uitpakken en samen genieten van een high tea? Reserveer dan wel vooraf.

Wat te doen met kerst? Naar Paleis Het Loo, het mooist verlichte paleis van Nederland!