Agenda

Koninklijke Paardenkracht

25 en 26 juni
koninklijke paardenkracht

Wat is een pk? En hoeveel pk's heb je nodig om een koets te trekken? Het stallenplein staat het hele weekend in het teken van paardenkracht. Met de hoefsmid, paarden en koetsen van de koning en spelletjes voor het hele gezin!

Programma

Hoefsmid

demonstratie

Op het stallenplein is veel te ontdekken, zien en doen. Bekijk hoe de hoefsmid van het Koninklijk Staldepartement zijn werk doet. Waarom heeft een paard eigenlijk hoefijzers? Hoe maakt de hoefsmid die vast?

Rijtuigen

Koninklijk Staldepartement

Het Koninklijk Staldepartement zorgt voor het vervoer van de leden van het Koninklijk Huis. Bekijk de paarden en rijtuigen van de koning in actie!

Spelletjes

voor het hele gezin

Maak de mooiste paardenvlechten. Test je eigen paardenkracht. Of heb je, net als in een paardenspan, anderen nodig om te helpen? Lukt het jou om samen een parcours af te leggen?

Lezing

stallenplein

Op zaterdag 25 juni om 11.00 uur houdt Hoofd Kennis & Collectie Johan de Haan een lezing (30 minuten) over de geschiedenis van het stallenplein. Tijdens de lezing is een NGT-tolk aanwezig. De lezing vindt plaats in de groepsontvangstruimte op het stallenplein. Er is een beperkt aantal plaatsen.

Vertelpodia

tuinen

Vertelpodia vinden tijdens Koninklijke Paardenkracht plaats in de tuinen. Tijdens het vertelpodium op 25 juni is van 14.00 – 15.00 uur een tolk NGT aanwezig.

Tickets

Tickets inclusief paleis

volwassene 19,50

Wil je Koninklijke Paardenkracht én het paleis bezoeken? Boek dan hier je tickets en kies voor 25 of 26 juni bij de datumselectie.

Tickets voor stallen en tuinen

volwassene 10,00

Wil je naar Koninklijke Paardenkracht zonder paleisbezoek? Boek dan hier je tickets en kies voor 25 of 26 juni bij de datumselectie.