Agenda

Zomerpaleis

de hele zomer met zomerse activiteiten

Kom je ook spelen?

Van zaterdag 6 juli tot en met zondag 1 september is Paleis Het Loo het decor van het zomerpaleis. In de zomer is de tuin één grote speeltuin en zijn er extra veel activiteiten. Het begint al op het stallenplein met een ware paarden- en autorace. Via het XL hinkelpad ga je vervolgens richting het paleis en de tuinen. Hier vind je allerlei buitenspellen. Van boogschieten en ringwerpen tot een goed gevulde spellenkraam. Of doe in de weekenden mee aan een workshop zaadbommetjes maken. Ook zijn de Prinsen- en prinsessendagen en Zomerconcerten weer terug.

En dat naast het aanbod dat dagelijks te bezoeken is. Van audioroutes in het paleis en een kijkje vanaf het paleisdak, tot de tentoonstellingen in het museum. Je ziet er De Oranjes over de geschiedenis van Willem van Oranje tot Willem-Alexander en de tijdelijke tentoonstelling Bloom. Het Juniorpaleis is uiteraard ook open!

Zomeractiviteiten

Paleis Het Loo - prinsen en prinsessen

Prinsen- en prinsessendagen

di-wo-do van 16-07 t/m 15-08

Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn er in de zomervakantie weer de Prinsen- en prinsessendagen. Iedereen is welkom en kom vooral zoals je wilt. Verkleden mag, maar hoeft niet!

Zomerconcerten

za-zo van 20-07 t/m 11-08

Vier weekenden lang concerten door het NJON (Nationale Jeugdorkesten Nederland) en de Caribbean Delight Drumband. Van ligconcerten met het orkest tot swingende beats.

koninklijke paardenkracht

Koninklijke paardenkracht

za-zo van 31-08 t/m 01-09

In het weekend van 31 augustus bezoekt het Koninklijk Staldepartement Paleis Het Loo met paarden, rijtuigen en de hoefsmid.

Juniorpaleis in de voorjaarsvakantie

Juniorpaleis

dagelijks

Stap het vrolijke hof van het Juniorpaleis binnen! Hier mag je doen wat in het historische paleis niet kan. Reserveer jouw tijdslot op de dag van je bezoek. vol=vol.

Speurtocht in de tuinen

Schnitzeljagd

täglich

Mit Augen, Ohren und Nase entdeckst du das Schloss und die Gärten.

Spelen in de tuinen van Paleis Het Loo

van 06-07 t/m 01-09

Met allerlei buitenactiviteiten. Van boogschieten tot een goed gevulde spellenkraam met grootse spellen voor de hele familie. Balanceer jij ook op de balansbloem?

Mini-workshop zaadbommen maken

za-zo van 20-07 t/m 11-08

Zin om even creatief aan de slag te gaan? Maak dan je eigen zaadbommetjes. Neem ze mee naar huis en gooi, rol of leg ze op hun plekje in de tuin. Giet of spuit er water over. Dan valt je bommetje vanzelf uit elkaar!

Activiteiten

Op het stallenplein: een racelaan, een paardjesrace en diverse andere spelletjes.

Op de stallenlaan: zoem als een bij langs de bloemen naar het paleis en de tuinen over het XL hinkelpad.

Op de klosbaan: twisterperkjes, de balansbloem, ringwerpen en boogschieten. Of knutsel je eigen papieren bloemen in het benedenlokaal.

Op de chillweide: chillen, lezen in de leeshoek, spelletjes spelen en de silent disco.