Agenda

Meivakantie

20 april t/m 12 mei

Kom je ook spelen?

In de meivakantie is de tuin van Paleis Het Loo één grote speeltuin. Het begint al op het stallenplein met een ware paardenrace. Via het XL hinkelpad ga je vervolgens richting het paleis en de tuinen. Hier vind je allerlei buitenspellen. Van boogschieten en ringwerpen tot een goed gevulde spellenkraam met grootse spellen voor de hele familie. Er is ook een speurroute door de tuinen, een knutsel- en leeshoek en het Juniorpaleis is uiteraard ook open!

De magie van het Juniorpaleis

Stap het vrolijke hof van het Juniorpaleis binnen! Met de Kingsta beleef je een avontuur. Jij krijgt je eigen ‘gast’ toebedeeld. Voor jouw gast ga je aan de slag en je maakt het de gast zo goed mogelijk naar de zin. Je leert een dans, schikt een boeket en kiest een geur en nog veel meer. Er zijn verkleedkleren…en dan begint het grote digitale feest.

Ga uit je dak

Beklim de trappen en kom uit op het paleisdak. Hier heb je een wijds uitzicht over de barokke paleistuinen en de groene omgeving van Apeldoorn. Een must see tijdens je bezoek aan het paleis!

Stallenplein met zicht op de aanspanplaats bij mooi weer.

Stallenplein

Het stallenplein wordt voor een deel nog echt gebruikt zoals in de tijd van Wilhelmina en Hendrik. Het linker gedeelte is voor de paarden van het Koninklijk Staldepartement. In het midden zijn twee grote koetshuizen waar je sledes, koetsen en andere bijzondere rijtuigen van de Oranjes kunt bewonderen. Ook zijn er oude auto’s te zien.

Speuren door het paleis

Het paleis bezoek je met een audioverhaal. Download alvast de app in de appstore. Er is voor jong en oud wel een passend verhaal. Een speciale familietour, een Willem en Maryroute over de 17e eeuw en een verhaal over Wilhelmina en de familieleden om haar heen. Leer meer over de bewoners, hoe ze meer dan 300 jaar woonden en werkten op het paleis.

Paleis Het Loo