Onderwijs
primair onderwijs - groep 1 & 2

Prins Willem danst

Interactieve vertelvoorstelling voor kleuters over de wereld van Paleis Het Loo en het hondje Willem Waf; een hond die koninklijk kan dansen

locatie
in de klas of online
duur
50 minuten
leerjaar
groep 1 en 2
prijs
€ 35,00 – plus kilometervergoeding
van € 0,28 per km
Prins Willem Danst

Maak in het boek Prins Willem danst kennis met Willem Waf, een hond die koninklijk kan dansen. Dat is natuurlijk heel bijzonder en zeker niet makkelijk. Maar ja, dansen is leuker met z'n tweeën. Help Willem om de meest geschikte danspartner te vinden.

De museumles Dieren bij het paleis is het vervolg op dit programma en vindt plaats bij Paleis Het Loo.

De museumdocent bezoekt de klas met een koffer vol paleisobjecten die niet meer in de tentoonstelling passen. De museumdocent en de leerlingen gaan samen op onderzoek uit. Wat zit er allemaal in...?

Naast de paleisobjecten vinden ze ook voorwerpen die te maken hebben met de dieren uit het prentenboek en het boek zelf. De museumdocent leest het verhaal over Willem Waf op een levendige manier voor en de leerlingen steeds uit tot actieve deelname aan het verhaal.

De vertelvoorstelling eindigt met een koninklijke dans. Uiteraard samen met Willem Waf en de leerlingen en op koninklijke muziek.

Praktische informatie

Dit lesprogramma kost € 35,00 per klas van maximaal 30 leerlingen. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en begeleiding door een museumdocent.

Let op: exclusief kilometervergoeding van € 0,28 per kilometer.

  • Leerlingen maken interactief en via diverse speelse werkvormen kennis met geschiedenis, het vorstenhuis en de hofcultuur. 

  • Leerlingen weten dat vroeger koningen en koninginnen op Paleis Het Loo woonden en kunnen daar iets over vertellen.

  • Leerlingen zijn enthousiast over het bezoeken van een museum.

Via e-mail ontvang je een uitgebreide docentenhandleiding met verschillende lessuggesties waarmee je op school het bezoek aan Paleis Het Loo kunt voorbereiden en afsluiten.

Contact

Heb je interesse in dit programma? reserveringen@paleishetloo.nl 055-577 24 00