Onderwijs
voortgezet onderwijs - alle leerjaren

Paleisrondleiding Willem & Mary

Deze interactieve rondleiding door de oostvleugel vertelt het verhaal van Willem III en Mary, de eerste bewoners van Paleis Het Loo

locatie
Paleis Het Loo
duur
90 minuten
prijs
€ 190,00
past bij de vakken
geschiedenis, maatschappijleer
leerjaar
alle leerjaren en -niveaus

Het levensverhaal van Willem en Mary is bijzonder. Ze waren behalve stadhouder (en echtgenote) van de Republiek der Verenigde Nederlanden ook koning en koningin van Engeland, Ierland en Schotland. Maar dit ging niet zonder slag of stoot. Politiek en privé gingen hierin gelijk op.

Tijdens deze interactieve rondleiding door de oostvleugel van Paleis Het Loo leer je de eerste bewoners van Paleis Het Loo kennen. Samen met een museumdocent lopen de leerlingen door de kamers van het 17e-eeuwse paleis en leren meer over het leven aan een stadhouderlijk (en later koninklijk) hof.

Ook bespreken zij de verschillende dilemma's waar Willem en Mary voor stonden. Kies je voor macht, het land of je familie? En welke gevolgen hebben deze keuzes?

Praktische informatie

Dit programma kost € 190,00 per klas van maximaal 30 leerlingen.

Dit bedrag is inclusief;

  • lesmateriaal

  • begeleiding door een museumdocent

  • entree voor leerlingen en begeleiders

  • parkeerkosten

Dit programma is geschikt voor alle leerjaren van het voortgezet onderwijs. Onze museumdocenten passen de rondleiding aan op het niveau en de interesses van de groep.

Wil je boeken of heb je een vraag?

onderwijs@paleishetloo.nl 055 - 577 24 00