Herfstvakantie

Met de hele familie op pad

Samen met de kinderen of de familie een gezellig dagje weg. Een uitje in de herfstvakantie met het hele gezin. Midden in het land en makkelijk te bereizen, of je nu met de auto, openbaarvervoer of de fiets komt. Paleis Het Loo in Apeldoorn is dé bestemming voor een heerlijk dagje uit.

Activiteiten voor iedere leeftijd

Samen uit met het gezin, familie of vrienden. De herfstvakantie met soms nog prachtig weer is het uitgelezen moment voor een uitje. Voor jong en oud is er van alles te doen op Paleis Het Loo in de herfstvakantie. Binnen en buiten, dus het weer is eigenlijk nooit spelbreker.

Begin je bezoek met het paleis en beluister de audioverhalen. Zo komt het paleis tot leven en kom je te weten hoe het was om op een paleis te wonen. De ondergrondse uitbreiding van het paleis is ook een bezoekje waard. Groots en modern. Hier zijn de tijdelijke tentoonstellingen. De vaste presentatie over De Oranjes is hier ook te zien. Je begint met een film en daarna bekijk je aan de hand van uitgelichte voorwerpen en schilderijen de geschiedenis van de Oranjefamilie.  

Naar buiten

In de tuinen zie je de structuur van een barokke tuin, met de mooie symmetrische vormen, fonteinen en tuinbeelden. Brede paden om te flaneren en met elkaar te praten. Neem ook een kijkje in de koninginnetuin met de prachtige berceau, een met beuken overdekte galerij om beschut te wandelen. Aan de achterkant van de tuinen kun je naar het paleispark om de Oranjewandeling te lopen.

De stallen zijn groot en indrukwekkend. Soms staan er paarden en altijd zijn er rijtuigen en historische auto’s te zien. Ook vind je hier het schilderwagentje van Wilhelmina. Je vindt er ook het speelpaleis, waar kinderen even kunnen klimmen en ravotten tijdens het uitje in de herfstvakantie.

Kinderen

Voor kinderen zijn er speurtochten met opdrachten. Natuurlijk bezoek je ook het Juniorpaleis, het vrolijke hof. Het Juniorpaleis een fantasierijke afspiegeling van onze eigen wereld. Wandel door de kleurrijke paleisvertrekken, van Bureau Keukenzaken tot Bureau Danszaken. Ontmoet er de Majesteiten en hun personeel. Er zijn vrienden uit andere landen die op bezoek komen. 

Herfstvakantie

Voor het uitje in de herfstvakantie is er een speciale familieprogrammering. Er is altijd iets extra’s om te ‘doen en te ontdekken’. Denk aan een knutselactiviteit, een speurtocht of een verhalenpodium. Het thema heeft vaak iets te maken met eten en oogst. Je kunt je makkelijk vermaken bij dit dagje uit op Paleis Het Loo.

Restaurants

Er zijn diverse restaurants om even bij te komen en iets lekkers te drinken en te eten. Van een broodje tot een salade, van koffie tot wijn. Luxe of eenvoudig, het is allemaal mogelijk. Denk ook eens aan een high tea of een picknickbox. Een allergie of dieet? Neem contact op per mail en we denken met je mee.

Museumshop

Aan het eind van je dagje weg breng je nog een bezoekje aan een van de twee museumshops. Voor een aandenken of een mooi cadeautje, voor jezelf of voor een thuisblijver.