Meivakantie

Ben jij op zoek naar een leuk en actief uitje voor de meivakantie? Kom met je gezin langs voor het speciale activiteitenprogramma en geniet samen van een dag vol avontuur.

Paleistuin
De tuinen in bloei

Paleis Het Loo is tijdens de meivakantie dé plek voor gezinnen met kinderen om samen te genieten van een dag vol avontuur. Met speciale kinderactiviteiten maak van je bezoek een onvergetelijke ervaring!

Speuren door het paleis

Het paleis bezoek je met een audioverhaal. Download thuis alvast de app in de appstore. Er is voor jong en oud wel een passend verhaal. Een speciale familietour, een Willem en Maryroute over de 17e eeuw en een verhaal over Wilhelmina en de familieleden om haar heen. Leer meer over de bewoners, hoe ze meer dan 300 jaar woonden en werkten op het paleis.

Zitkamer
Hier woonden en leefden de Oranjes
Als echte prinses in het Juniorpaleis

De magie van het Juniorpaleis

Stap het vrolijke hof van het Juniorpaleis binnen! Het Juniorpaleis is een geschikt uitje in de meivakantie voor kinderen van 3 – 12 jaar, maar ook de volwassenen zullen er plezier bij beleven. Met de Kingsta beleef je een avontuur. Jij krijgt je eigen ‘gast’ toebedeeld. Voor jouw gast ga je aan de slag en je maakt het de gast zo goed mogelijk naar de zin. Je leert een dans, schikt een boeket en kiest een geur en nog veel meer. Er zijn verkleedkleren…en dan begint het grote digitale feest!

Ga uit je dak

Voor een unieke kijk op Paleis Het Loo en de omgeving, kun je het paleisdak beklimmen. Vanaf hier heb je een wijds uitzicht over de barokke paleistuinen en de groene omgeving van Apeldoorn. Een must see tijdens je bezoek aan het paleis!

Paleisdak
Uitzicht zo ver je kunt zien

Stallenplein

Het stallenplein wordt voor een deel nog echt gebruikt zoals in de tijd van Wilhelmina en Hendrik. Het linker gedeelte is voor de paarden van het Koninklijk Staldepartement. In het midden zijn twee grote koetshuizen waar je sledes, koetsen en andere bijzondere rijtuigen van de Oranjes kunt bewonderen. Ook zijn er oude auto’s te zien.

Barokke paleistuin

En vergeet vooral niet om te dwalen door de barokke tuinen. Er is veel te zien: fonteinen, waterspuwende zwanen en draken en ook zijn er tuinbeelden met een eigen verhaal. Achter in de tuin vind je de colonnades waar je heerlijk kunt zitten met uitzicht op de tuin en het paleis. Voor extra beweging kun je vanaf hier ook de Oranjewandeling in het paleispark starten. Onderweg kom je langs de veldvijvers en de boothuizen. Hier proef je de sfeer van de Engelse landschapstuinen.

Fontein
Dwalen door de barokke tuinen
Stallenplein

Extra activiteiten tijdens de meivakantie

Naast een bezoek aan het paleis en de tentoonstellingen zijn er tijdens de meivakantie nog extra activiteiten voor kinderen bij de stallen en in de tuinen. Leren, spelen, knutselen en bewegen. Er is van alles te beleven. Wil je weten van er precies te doen is? Neem dan vast een kijkje in de agenda voor het programma.

Bezoek Apeldoorn, centraal gelegen in Nederland

Paleis Het Loo is gelegen in Apeldoorn, een stad die centraal ligt in Nederland en goed bereikbaar is met zowel de auto als het openbaar vervoer. Plan je bezoek aan Paleis Het Loo tijdens de meivakantie en ontdek de prachtige omgeving van Apeldoorn.