Nieuws

Paleis Het Loo viert jubileum en trakteert!

13 mei 2024

Hieperdepiep Hoera!

20 juni 2024 markeert een mijlpaal voor Paleis Het Loo, dat 40 jaar bestaat als museum. Om deze speciale gelegenheid te vieren, trakteert Paleis Het Loo alle jonge bezoekers. Gedurende de hele maand juni zijn kinderen van 0 tot 12 jaar oud welkom zonder entreekosten.

Een leuke gelegenheid voor gezinnen om samen Paleis Het Loo te ontdekken.

Een dagje uit voor iedereen

Paleis Het Loo is een origineel 17e-eeuws paleis van het Huis van Oranje. In het paleis zie je hoe de bewoners leefden en werkten.

Ook zijn tentoonstellingen. Over de Oranjes, het ontstaan van Nederland en onderwerpen van nu. Buiten wandel je door de mooiste paleistuinen van Europa. Op het stallenplein staat de collectie auto's en koetsen. Ook is er een interactieve tentoonstelling te zien; Bloom.

Bloom

In Bloom staan 17e-eeuwse bloemstillevens, de blik van nu, groen vakmanschap, de herkomst van bloemen en Mary’s hobby's centraal. Mary was dol op bloemen. Ook haar hobby's hebben vaak bloemen als thema, zoals borduren, bloemsierkunst en het versuikeren van bloemen en vruchten. Probeer zelf borduren op de sociale borduurinstallatie ‘Crossover Collective’, geuren herkennen of bloemschikken op eigentijdse manieren!

En speciaal voor kinderen is er het Juniorpaleis. In dit vorstelijke hof mag je doen wat in het historische paleis niet kan.

Kinderen maken boeketten in Juniorpaleis
Er is zoveel te zien en doen voor kinderen op Paleis Het Loo.