Pers

Neem plaats op de Ijzeren Troon

10 november 2023
Zitten op de IJzeren troon uit Game of Thrones

Altijd al eens willen weten hoe de IJzeren Troon uit de fantasieserie van HBO MAX - Game of Thrones  zit?  Dat kan op vrijdag 24 en zaterdag 25 november op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Op die dagen staat er in de grand foyer van Paleis Het Loo een replica van de iconische IJzeren Troon en kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het is om op deze indrukwekkende troon te zitten.

De IJzeren Troon, een symbool van macht en heerschappij, speelt een centrale rol in de epische strijd om de Zeven Koninkrijken in HBO Original Game of Thrones. Gemaakt van de zwaarden van verslagen vijanden, staat de troon als een onmiskenbaar teken van verovering en autoriteit. Het is een imposante zetel die herinnert aan de woorden van Cersei Lannister uit de serie: "Als je meespeelt in het spel van tronen, win je of sterf je. Er is geen middenweg." Het is een oncomfortabele troon, want wie op deze troon zit, kan nooit onbezorgd achterover leunen. De strijd om macht is meedogenloos en genadeloos.

Grand foyer

De replica van de IJzeren Troon is geplaatst in de grand foyer van Paleis Het Loo, die de moderne uitbreiding van het museum verbindt met het historische deel. Bezoekers hebben de gelegenheid om op deze bijzondere troon plaats te nemen en kunnen natuurlijk een foto maken om dit unieke moment te vereeuwigen.

Kracht van de troon

De IJzeren Troon maakt deel uit van de tentoonstelling "Kracht van de Troon". Deze tijdelijke tentoonstelling is te bezoeken tot en met 10 maart 2024. Dit is een unieke kans om meer te leren over de betekenis van de troon in diverse culturen en tijden.

Op 24 en 25 november is het mogelijk om op de IJzeren Troon te zitten. Mis deze buitengewone gelegenheid niet en ervaar een stukje van de magie van Game of Thrones!

Zitten op de Ijzeren Troon - 24 en 25 november
De locatie van de replica; de grand foyer van Paleis Het Loo
24 en 25 november in de grand foyer