Paleis Het Loo met de Museumkaart

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo in het midden van het land, aan de rand van Apeldoorn, is de plek waar de Oranjes meer dan 300 jaar woonden en werkten. Nu is het een museum waar je een dag kunt verblijven en je kunt verwonderen.  Je hoort er alles over van de geschiedenis van de vroegere bewoners en ontdekt hoe het leven op een paleis eruitziet. Met de Museumkaart heb je gratis toegang tot Paleis Het Loo.

Met de seizoenen mee

Met de Museumkaart kun je meerdere keren Paleis Het Loo bezoeken. Er is namelijk veel te zien en de tuinen zijn in ieder seizoen anders. In het voorjaar bloeien de bollen, in de zomer de prachtige vaste planten. En in de winter zie je vooral de strakke symmetrische vormgeving van de tuin, geaccentueerd door de geschoren haagjes. 

Paleis Het Loo
Groot kabinet van koning Willem l
Stallenplein - Paleis Het Loo
Aanspanplaats

Wat is er nog meer te doen?

Je bezoekt natuurlijk ook het dak, voor een mooi uitzicht. De stallen en koetshuizen van Paleis Het Loo zijn ook toegankelijk met de Museumkaart. Je ziet hier rijtuigen, auto’s en sledes en soms staan er zelfs paarden op stal. Er zijn twee restaurants waar je terecht kunt voor een eenvoudige of uitgebreide verwennerij. Koffie, thee, lunch of high tea, het is allemaal mogelijk. 

Tentoonstellingen en activiteiten

Jaarrond is er een interessante programmering, voor jong en oud. De Museumkaart maakt het aantrekkelijk om een bliksembezoek te brengen aan de tentoonstelling waar jouw interesse naar uitgaat. In de schoolvakanties is er extra programmering voor gezinnen met leuke thema’s, aangepast aan de tijd van het jaar. Onze medewerkers staan klaar om je te ontvangen!