De Oranjes

Van Willem van Oranje tot Willem-Alexander

Willem van Oranje

De Oranjes

Bezoek Paleis Het Loo aan de rand van Apeldoorn, midden op de Veluwe. Het is de plaats waar de Oranjes meer dan 300 jaar woonden en werkten. Waarom kozen zij voor deze plek? Verbleven zij er jaarrond? Je hoort er alles over van de geschiedenis van de vroegere bewoners en ontdekt hoe het leven op een paleis eruitziet. Het paleis is nu een museum waar je een dag kunt verblijven en je kunt verwonderen.

Stamboom van de oranjes

Het huis van Oranje vertelt je over alle Willems. Van Willem van Oranje tot Willem-Alexander. Wie waren deze Willems, wat deden ze en met wie waren ze getrouwd? Hoeveel kinderen kregen ze en wat zijn hun namen?

Er is nog meer te doen

Naast de Oranje-geschiedenis uitpluizen, kun je nog meer ontdekken. Je bezoekt natuurlijk ook het dak, voor een mooi uitzicht. De stallen en koetshuizen van Paleis Het Loo zijn een bezoek meer dan waard. Je ziet hier rijtuigen, auto’s en sledes en soms staan er zelfs paarden op stal

Paleis Het Loo
Paleis vanuit de tuinen
Paleis Het Loo
Het stallenplein

Restaurants

Er zijn twee restaurants waar je terecht kunt voor een eenvoudige of uitgebreide verwennerij. Koffie, thee, lunch of high tea, het is allemaal mogelijk. Heb je een allergie? Geef het aan ons door, wij houden rekening met jouw wensen.

Oranjewandeling

De Oranjewandeling is ongeveer 2 km lang en neemt je mee door het paleispark achter de tuinen. Hier zie je nog meer herinneringen aan de Oranjes, zoals de veldvijvers en de boothuizen. Het park is minder formeel dan de tuinen en heeft een heel andere sfeer.

Tentoonstellingen en activiteiten 

Jaarrond is er een interessante programmering, voor jong en oud. In de schoolvakanties is er extra programmering voor gezinnen met leuke thema’s, aangepast aan de tijd van het jaar. Onze medewerkers staan klaar om je te ontvangen. Kom alles te weten over de Oranjes!