Activiteiten op de Veluwe

Midden op de Veluwe, aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis Het Loo. Een makkelijk te bereiken uitje op de Veluwe. Kom per fiets, met de auto of met het openbaar vervoer.

Het paleis heeft een bijzondere geschiedenis. Vandaag de dag is het een museum waar het verhaal van de Oranjes centraal staat.

Het paleis en de bassecour

Activiteiten

Voor activiteiten op de Veluwe kun je hier terecht. Want naast het paleis vind je er de koninklijke stallen en de tuinen in barokke stijl. De Oranjewandeling maakt je dagje uit op de Veluwe compleet. De wandeling van 2 km brengt je langs vijvers en boothuizen.

De locatie en het aanbod van Paleis Het Loo maakt het tot een perfect uitje. Vol Veluwe activiteiten voor de hele familie. Kortom, het ideale familie uitje op de Veluwe.

De stallen

De stallen bevinden zich op het stallenplein. Je ‘dagje uit’  of ‘familie uitje’ op de Veluwe begint vaak hier. Je vindt hier de paardenstallen en koetshuizen met rijtuigen en oldtimers. Er staan nog regelmatig paarden in de stallen, net als vroeger.

De Oranjes

Via de Stallenlaan loop je naar het paleis en daar begeef je je in de ondergrondse tentoonstellingszalen. Hier is de vaste presentatie De Oranjes te zien. Aan de hand van voorwerpen en schilderijen Je vindt er ook de tijdelijke tentoonstellingen, misschien wel de aanleiding van jouw Veluwse uitje. Bijzondere presentaties met een verbinding tussen vroeger en nu bieden de bezoekers veel kijkplezier.

Paleis Het Loo - stallenplein

Paleis

Daarna kom je in het oorspronkelijke paleis, dat door de jaren heen is verbouwd, verbeterd en vergroot. De laatste verbouwing is in 2022 afgerond. Van kroonluchters, tapijten tot wandbespanning. Van schilderijen en meubels tot gordijnen en tafelversiering. Dit uitje naar de Veluwe zal je niet snel vergeten.

Tuinen

De tuinen zijn groot, goed verzorgd en de strakke lijnen en sierlijke parterres zijn een lust voor het oog. De fonteinen en tuinbeelden maken het sprookjesachtig. Je wandelt door de boven- en benedentuin en ook de koninginnetuin is een bezoekje meer dan waard.

Kinderen

Zoek je activiteiten op de Veluwe voor kinderen? Bezoek dan het Juniorpaleis. Het Juniorpaleis is een vrolijk hof waar kinderen samenwerken om een feest te organiseren. Ze gaan direct aan de slag. Een speciale eigen gast leggen ze in de watten. Ze voeren opdrachten uit en schikken bloemen, versieren een taart en leren een dans. Ze verdiepen zich in hun gast en werken samen. Deels digitaal en deels in de werkelijkheid.

Paleis Het Loo - grote trap

Restaurants

De restaurants van Paleis Het Loo sla je vast niet over. Het is één van de perfect afsluitende activiteiten van een dagje Veluwe. Laat je verwennen in de balzaal of de prins Hendrik garage. Met een lunch of een royale high tea. Er is voor elk wat wils.

Museumshops

Tot slot bezoek je de museumshop. Koop iets leuks voor de thuisblijvers, een aandenken voor jezelf of een cadeautje voor je moeder.