Bezienswaardigheden in Gelderland

Wat is er te doen?

Paleis Het Loo - tuinzijde
Het paleis vanuit de tuinen gezien

Ben je op zoek naar een leuke bezienswaardigheid in Gelderland, denk dan eens aan Paleis Het Loo. In Apeldoorn, midden op de Veluwe vind je het paleis, dat nu een museum is. Het is makkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land. Ook met openbaar vervoer goed bereikbaar.

De Oranjes

Het museum vertelt je over de geschiedenis van de Oranjes, die hier meer dan 300 jaar woonden en werkten. Je bezoekt het paleis met een audioverhaal. Om dit te beluisteren, download je de Paleis Het Loo app in je appstore. Er zijn 3 verhalen waar je uit kunt kiezen, waaronder een speciaal familieverhaal. 

Het paleis

Het paleis met zijn ingerichte vertrekken is misschien wel de mooiste bezienswaardigheid van Gelderland. Hier leefden de Oranjes, ze ontvingen er hun gasten, gingen op jacht en wandelden door de tuinen. De tuinen van Paleis Het Loo zijn symmetrisch aangelegd, zoals dat in de 17e eeuw gebruikelijk was. Ook de fonteinen en beelden zijn een echte bezienswaardigheid.

Paleis Het Loo - colonnades
Tuinen met de colonnades
lange galerij onder de aanspanplaats
Aanspanplaats

Stallenplein met stallen en koetshuizen

Bezoek de stallen en bewonder de auto’s, rijtuigen en sledes. De stallen worden nog regelmatig gebruikt door het Koninklijk Staldepartement. 

Bezienswaardigheid Gelderland met kinderen

Bezienswaardigheden in Gelderland zijn niet alleen voor volwassenen. Ook kinderen kunnen hier hun hart ophalen. Ze volgen het audioverhaal of het doen dierenspeurspel in het paleis. Lekker ravotten in het speelpaleis is natuurlijk ook fijn!

Verwennen

Na alle indrukken is het heerlijk om even uit te rusten bij een van de restaurants. Laat je lekker verwennen met koffie, thee en wat lekkers. Ook voor lunch, high tea of een aangeklede borrel kun je hier terecht. Verwennen, dat kan ook in de paleiswinkel, voor jezelf of voor de thuisblijvers.