Dagje uit met kinderen

Paleis Het Loo, hét leuke dagje uit met kinderen in het midden van het land.

Er is zoveel te doen voor gezinnen! Paleis Het Loo valt bij kinderen heel goed in de smaak en is een leuk, kidsproof dagje uit met kinderen. Want het museum is Kidsproof bevonden door de Museuminspecteurs.

Juniorpaleis voor een dagje uit met kinderen

Een vrolijk hof voor kinderen waar je kunt spelen en samenwerken. Het Juniorpaleis is een fantasierijke afspiegeling van onze eigen wereld. Jullie organiseren samen een onvergetelijk feest voor jullie gasten uit de hele wereld! Wandel door de kleurrijke paleisvertrekken, van Bureau Keukenzaken tot Bureau Danszaken. Ontmoet er de Majesteiten en hun personeel. Vrienden uit andere landen komen op bezoek. Zoals de koningin met bijenvacht, de koning die van jongens- en meisjeskleding houdt en een vrouwelijke ridder. Het zijn de eregasten en jullie maken het hen naar de zin.

Tijdens je dagje uit met kinderen een audiotour doen?

Een dagje uit met kinderen is leuk. Extra leuk met de speciale app! Download de Paleis Het Loo app in je appstore en beluister het familieverhaal Thuis bij de Oranjes. Een paleis als jouw thuis, hoe voelt dat? Het is niet alleen een huis om in te wonen, maar ook om als koning of koningin in te werken. Het paleis staat vol met dure meubels en oude schilderijen. Maar is het ook een beetje gezellig? Bo, Puck, Jamilia en François vertellen je grappige verhalen over dit bijzondere huis en de bewoners.

Paleis Het Loo - prinsen en prinsessen
Kom zoals je bent
Juniorpaleis

Picknicken of high teaën tijdens dagje uit met kinderen

Reserveer een lunchbox en haal deze af op de dag van jouw bezoek. Neem een kleedje mee op je dagje uit met kinderen en zoek een mooi plekje in de paleistuinen! Of reserveer een high tea in de balzaal.

Vertelpodia voor dagje uit met kinderen

Plan je je uitje of dagje weg met kinderen in de weekenden en de schoolvakanties? Dan kun je luisteren naar korte verhalen van de vertelpodia. Over de ponywagen van koningin Wilhelmina en de fascinatie van prins Hendrik voor auto’s. En over de bijzondere houten vloer van de aanspanplaats op het stallenplein. In de tuinen hoor je hoe Willem III en Mary met hun gasten door de tuin wandelden en spelletjes deden. Wat waren Mary's favoriete bloemen en waar kwamen deze vandaan? Wat heeft de venusfontein te maken met prinses Mary? En hoeveel tijd kost het om de tuin zo mooi te houden? Ontdek het op jouw dagje uit met kinderen!

Paleis Het Loo - introductiefilm
Film in het onderhuis
Paleis Het Loo - families
Kinderactiviteiten

Vakantieactiviteiten voor een dagje uit met kinderen

Iedere schoolvakantie zijn er speciale kinderactiviteiten voor het perfecte dagje uit met kinderen. Je kunt een speurspel doen in het paleis of knutselen bij de stallen. Kijk in de agenda, dan weet je precies wat er allemaal te doen is. Zo zijn uitjes met kinderen leerzaam én leuk.

Dagje uit met kinderen naar het speelpaleis

Kom aan het einde van de inspirerende dag even heerlijk uitrazen in het speelpaleis.

Film

In het onderhuis kom je met een introductiefilm en de presentatie ‘Sporen uit het verleden’ alles te weten over de geschiedenis van Paleis Het Loo: van geliefd tot leeggeplunderd zomerverblijf, van bewoond paleis tot museum. Kort genoeg voor de spanningsboog van kinderen. 

Paleis Het Loo - stallen
Stallen
Paleis Het Loo - Herculesfontein
Herculesfontein in de tuinen

Koetshuizen en stallen

De stallen worden voor een deel nog echt gebruikt voor paarden, het linker gedeelte is hiervoor gereserveerd. In het middengedeelte zijn twee grote koetshuizen. Hier zie je ook sledes, koetsen en andere bijzondere rijtuigen waar de Oranjes bij belangrijke evenementen in rondreden.

Tuinen

Door de tuinen loop je met gemak anderhalf uur, want je wilt natuurlijk ook vanaf het dak van het Paleis het prachtige uitzicht zien.