Agenda

Queens by Andy Warhol

vanaf 12 oktober 2024

Tentoonstelling Queens op Paleis Het Loo

De kleurrijke popart serie Reigning Queens bestaat uit zeefdrukken van vier iconische koninginnen. De serie Reigning Queens maakte Andy Warhol in 1985, twee jaar voor zijn dood.

De ‘royal edition' bestaat uit zestien met diamantstof afgezette zeefdrukken. Paleis Het Loo heeft deze speciale uitgave in de collectie. Dit is voorlopig de laatste keer dat de serie te zien is, vanwege de kwetsbaarheid van het materiaal.

Deze uitgave van Reigning Queens bestaat uit vier kleurrijke portretten van voormalig koningin Beatrix. Naast de Nederlandse koningin portretteert hij ook Elizabeth II, koningin van het Verenigd Koninkrijk, koningin Margrethe II van Denemarken en koningin Ntfombi Twala van eSwatini, voormalig Swaziland. Deze vier vrouwen zijn op het moment dat de reeks gemaakt wordt de enige heersende koninginnen in de wereld.

Queens is een tentoonstelling over vorstinnen, kunst en het hedendaags perspectief. De tentoonstelling biedt een bijzondere gelegenheid om een zowel kunst- als koninklijke geschiedenis te bewonderen. Bewonder deze unieke popart serie van 12 oktober 2024 tot 1 januari 2025.