Dagje uit met de trein

naar Paleis Het Loo

Paleis Het Loo - colonnades

Midden in het land, in Apeldoorn op de Veluwe, vind je Paleis Het Loo. Voor een dagje weg met de trein is Paleis Het Loo de ideale bestemming. Rustig gelegen maar toch in de stad. En makkelijk bereikbaar vanuit het hele land.

Paleis Het Loo app

Download in de trein alvast de Paleis Het Loo app. Zo wordt je treinreis onderhoudend en lees je je alvast in. Je vindt er een plattegrond en leuke weetjes. Ook de drie audioverhalen die je kunt volgen in het paleis. Tip: neem je eigen oortjes mee. 

Paleis Het Loo - zitkamer Wilhelmina
Zitkamer koningin Wilhlemina
Paleis Het Loo - stallenplein
Stallenplein

De Oranjes

Paleis Het Loo is een museum dat het verhaal vertelt van de Oranjes. Meer dan 300 jaar woonden en werkten de Oranjes op het paleis. Ze ontvingen er gasten en flaneerden in de tuinen. Behalve het museum bezoek je ook de stallen, koetshuizen en de tuinen. Je loopt de Oranjewandeling in het paleispark en laat je verwennen met lekker eten en drinken in een van de restaurants. Een compleet en ontspannen dagje uit met de trein.

Voor kinderen

Ook voor kinderen is er van alles te doen op je dagje uit met de trein. Ze doen het dierenspeurspel, volgen de familietour in het paleis of spelen nog even in het speelpaleis. In de schoolvakanties is er altijd extra programmering voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. 

Tot besluit

Voor je weer in de trein stapt, bezoek je nog even de paleiswinkel voor leuke souvenirs. Voor jezelf of voor het thuisblijvers. Zonder files reis je weer naar huis. Een heerlijk dagje uit met de trein!