Dagje weg met het gezin

Je hoeft niet lang te zoeken voor een fijn dagje weg met het gezin. In het midden van het land, aan de rand van Apeldoorn vind je Paleis Het Loo. Makkelijk bereikbaar per auto of met openbaar vervoer. 

De Oranjes

Meer dan 300 jaar woonden en werkten de Oranjes op het paleis. Nú is Paleis Het Loo een museum dat vertelt over de geschiedenis van de Oranjes, over het paleis en zijn bewoners. In de stamboom kun je lezen over alle Willems, van Willem van Oranje tot Willem-Alexander. Wie was getrouwd met wie en hoe heetten de kinderen? Je bezoekt het paleis met een audioverhaal. Voor gezinnen is er het verhaal Thuis bij de Oranjes. Een mooi dagje weg met het gezin.

Prinsen en Prinsessendagen Paleis Het Loo | ook voor draken en astronauten
Kom zoals je bent
Paleis Het Loo
Het paleis en de tuinen

De tuinen

De tuinen van Paleis Het Loo zijn groot en er zijn planten, bloemen, fonteinen en beelden. In de weekenden en schoolvakanties is er een vertelpodium. De verteller past zijn verhaal aan aan het publiek. Leuke weetjes, ook geschikt voor jouw dagje weg met het gezin.

Spelen

Het dierenspeurspel in het paleis voor de kinderen helpt hen eens goed om zich heen te kijken. De brochure is gratis verkrijgbaar bij de entree. In het speelpaleis op het stallenplein kunnen kinderen zich nog even lekker uitleven. Een dagje weg met het gezin op Paleis Het Loo is voor iedereen leuk en nooit saai.

Restaurants

Er is altijd een restaurant open op jouw dagje weg met het gezin. Van eenvoudig tot uitgebreid, er is voor elk wat wils. Een dag op Paleis Het Loo sluit je hier af in stijl.