Museumkaart kinderen

Wie woonden er op het paleis?

Prinsen en Prinsessendagen Paleis Het Loo | ook voor draken en astronauten

Museumkaart Kinderen

Paleis Het Loo, midden op de Veluwe in Apeldoorn, is een museum waar je een dag kunt verblijven en je kunt verwonderen. Je hoort er alles over de vroegere bewoners. Hoe leefden ze en wat deden ze? Waarom is de tuin zo groot en wat doen al die beelden en fonteinen daar?  En waarom is het hier gebouwd? Je hoort het op Paleis Het Loo. Het is de plek waar de Oranjes meer dan 300 jaar woonden en werkten. Met de Museumkaart heb je gratis toegang tot Paleis Het Loo. Bovendien is het museum Kidsproof bevonden door de Museuminspecteurs, dus een perfect uitje voor kinderen.

Met de seizoenen mee

Kom zo vaak je wilt naar Paleis Het Loo met de Museumkaart voor kinderen! Er is namelijk veel te zien en de tuinen zijn in de zomer anders dan in de winter. In het voorjaar bloeien de bollen, in de zomer de prachtige vaste planten. Je kunt turen in de vijvers of je vissen ziet. En je ontdekt er waterspuwende gouden draken!

Paleis Het Loo - pauw
De pauw op het stallenplein
Paleis Het Loo - tuinzijde
Het paleis vanuit de tuinen

Juniorpaleis

Een vrolijk hof voor kinderen waar je kunt spelen en samenwerken. Het Juniorpaleis is een fantasierijke afspiegeling van onze eigen wereld. Je organiseert een onvergetelijk feest voor jouw gasten uit de hele wereld! Vrienden uit andere landen komen op bezoek. Zoals de koningin met bijenvacht, de koning die van jongens- en meisjeskleding houdt en een vrouwelijke ridder. Het zijn de eregasten en jij maakt het hen naar de zin. Wandel door de kleurrijke paleisvertrekken, van Bureau Keukenzaken tot Bureau Danszaken. Ontmoet er de Majesteiten en hun personeel.

Wat is er nog meer te doen?

Je bezoekt natuurlijk ook het dak, voor een mooi uitzicht. De stallen en koetshuizen van Paleis Het Loo zijn ook toegankelijk voor kinderen met de Museumkaart. Je ziet hier rijtuigen, auto’s en sledes en soms staan er zelfs paarden op stal. Naast het restaurant is het speelpaleis, daar wil je echt even in!

Tentoonstellingen en activiteiten

Jaarrond is er programmering voor kinderen. De Museumkaart maakt het aantrekkelijk om een bliksembezoek te brengen aan een evenement. In de schoolvakanties is er extra programmering voor gezinnen met leuke thema’s, aangepast aan de tijd van het jaar. Je kunt het dierenspeurspel doen in het paleis, alle dagen dat we open zijn. Onze medewerkers staan klaar om je te ontvangen!