Eventlocatie

feest organiseren

Paleis Het Loo in Apeldoorn is het meest authentieke 17e-eeuwse paleis van Nederland. Nu kun jij op deze historische plek een onvergetelijk feest organiseren, geschikt voor evenementen tot 700 personen.

feestelijke borrel in stijl aanspanplaats.

Jouw feest organiseren op Paleis Het Loo

Paleis Het Loo in Apeldoorn is het meest authentieke 17e-eeuwse paleis van Nederland. Meer dan driehonderd jaar woonden en werkten de Oranjes hier. Nu kun jij op deze historische plek een onvergetelijk feest organiseren. Ontdek de charme en grandeur van exclusieve feestlocaties op Paleis Het Loo, geschikt voor evenementen tot 700 personen.

Onze unieke feestlocaties

  • aanspanplaats: ooit werden er de paarden voor de rijtuigen gespannen. Op deze bijzondere locatie kun je een feest organiseren voor max. 700 personen. De ruimte kan op maat worden ingericht en gedecoreerd en kan zelfs in de koudere maanden worden afgeschermd. Een plek waar geschiedenis en sfeer samenkomen.

  • prins Hendrik garage: de voormalige autogarage aan het stallenplein is nu een gezellig restaurant om een feest te organiseren. Perfect voor stijlvolle feesten tot 150 personen. Hier ervaar je een unieke combinatie van historie en eigentijdse faciliteiten.

  • balzaal: de balzaal met haar kroonluchters biedt een prachtige, elegante setting voor feesten met grandeur. De opstelling in de oude balzaal kan voor jouw feest naar wens worden opgesteld. De nieuwe balzaal heeft een vaste opstelling met bar, perfect voor een ontvangst met het terras erbij. Los of gecombineerd, een locatie met koninklijke allure voor max. 225 personen.

  • grand foyer: voor wie groots wil uitpakken. De grand foyer verbindt de 21e-eeuwse paleisentree en tentoonstellingsruimtes met het 17e-eeuwse paleis. In het hart van het museum kan na sluitingstijd een besloten evenement georganiseerd worden. Een prachtige lichte ruimte die zich uitstekend leent voor recepties tot 600 personen.

frietfiets als foodtruck bij avond
festivalgevoel met foodtrucks
dj entertainment verlichte aanspanplaats.
entertainment op maat

Organiseer een feest in stijl

Een feest organiseren is meer dan het kiezen van een locatie. Een bijpassend thema maakt van je feest een complete beleving. En het decor en de catering kunnen er volledig op worden afgestemd. Wat denk je van een feest organiseren in de stijl van Bridgerton als gala of een historische maskerade? Laat je gasten zich onderdompelen in de 17e-eeuw met baljurken, kostuums, maskers en klassieke muziek. Of maak gebruik van de buitenruimte rondom de aanspanplaats voor een zomers tuinfeest in de buitenlucht met terrasjes, bloemen, picknick, foodtrucks en live muziek.

Wil je een feest organiseren met een vleugje nostalgie en stijl? De prins Hendrik garage leent zich hier uitstekend voor. Laat je inspireren door de plek waar de klassieke auto’s stonden en creëer een unieke setting met vintage decoraties en muziek uit vervlogen tijden. Voeg elementen zoals een retro fotobooth en een swing band toe om de sfeer compleet te maken. Perfect voor autoliefhebbers en iedereen die houdt van een retro vibe.

Of wil je een uniek winters feest organiseren? Dan is het stallenplein ook te transformeren tot een betoverend winterfeest. Serveer warme chocolademelk, glühwein en winterse delicatessen. Voeg een sneeuwmachine toe voor extra winterse magie. Perfect voor een kerstfeest of eindejaarsviering waarbij je gasten zich in een sprookjesachtige wintersfeer wanen.

Het ervaren team van Paleis Het Loo denkt graag met je mee voor een totale beleving.

thema feestavond in 17e-eeuwse stijl
themafeest met 17e-eeuwse baljurken en kostuums

Locatie centraal gelegen in Nederland

Paleis Het Loo is centraal gelegen en makkelijk bereikbaar via de A1/A50 en openbaar vervoer. Voor gasten die willen overnachten zijn er diverse hotels op loopafstand.

Neem contact op voor een afspraak!

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over een feest organiseren op Paleis Het Loo? Het professionele team helpt je graag bij elke stap. Of je nu een bedrijfsfeest, jubileum, gala of ander feest organiseert, Paleis Het Loo biedt de perfecte setting.

Neem vandaag nog contact op met het ervaren team van Paleis Het Loo en bespreek tijdens een locatiebezoek alle mogelijkheden.

Meer informatie

Wil je samen nadenken over de mogelijkheden van jouw evenement op Paleis Het Loo? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.