Vriendenjaarkaart

Vriendenprogramma

Als Vriend beleef je meer! Voor Vrienden zijn er het jaar rond diverse bijeenkomsten. Om elkaar te ontmoeten. Maar ook met kijkjes achter de schermen, verhalen van conservatoren, rondleidingen en een jaarlijkse Vriendendag. Houd onze nieuwsbrieven en e-mailberichten in de gaten voor de uitnodigingen.

Programma 2023

2 februari

Krooncirkel - Verhaal op Zaal door Johan de Haan

Mede dankzij de bijdrage van de Krooncirkel kan Paleis Het Loo de wandbekleding van de nieuwe bedkamer van Mary ll Stuart en de oude bedkamer van Willem lll reconstrueren. Senior conservator Johan de Haan vertelt in het paleis uitgebreid over deze wandbekleding.

12, 19, 25 en 26 maart

Alle Vrienden - Voorstelling Moordfeest

De rondleiding en voorstelling ontvouwen het verhaal vanaf het Rampjaar 1672. Het programma start met een rondleiding door het paleis, dé plek van Willem lll. Daarna volgt de voorstelling met livemuziek in de historische kapel. Vrienden betalen alleen de toeslag van € 9,50.

15 tot en met 19 maart

Alle Vrienden – Royal Lights Festival

Apeldoorn is hét decor voor het Royal Light Festival: een gratis toegankelijk lichtfestival met zeven lichtobjecten van (inter)nationale kunstenaars, met als startpunt Paleis Het Loo. Op donderdagavond 16 maart kunnen Vrienden gratis naar de avondopenstelling van het CODA museum.

16 maart en 15 september

(Nieuwe) Vrienden – Spoedcursus Paleis Het Loo

Ben je net Vriend geworden en heb je altijd al willen weten waarom Paleis Het Loo eigenlijk in Apeldoorn staat en wie de opdracht gaf tot de bouw van dit paleis? Kom dan naar de korte, interactieve Spoedcursus over Paleis Het Loo. Ook wanneer je al langer Vriend bent, ben je natuurlijk van harte welkom!

18 maart

Tuincirkel & Krooncirkel – preview koninginnetuin

Deze middag krijgt de Tuincirkel een preview van de herinrichting van de Koninginnetuin. De nieuwe beplanting in de Koninginnetuin wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van de Tuincirkel. Onze tuinexperts laten graag meer zien en we sluiten af met een drankje in de balzaal.

12 mei

Alle Vrienden – Vrienden openstelling

Aan het einde van de middag nodigen we alle Vrienden van Paleis Het Loo uit om het resultaat van de verbouwing en vernieuwing van Paleis Het Loo te komen bekijken. Het programma volgt via een persoonlijke uitnodiging.

22 augustus

Alle Vrienden – Voorpremière kostuumfilm Jeanne du Barry

De kostuumfilm Jeanne de Barry gaat op 14 september in première. Vrienden van Paleis Het Loo mogen de speciale voorpremière op 22 augustus met korting bezoeken. Voorafgaand aan de film wordt er een inleiding gegeven door senior conservator Paul Rem.

30 september

Tuincirkel & Krooncirkel – Bezoek Kasteel & Park Rosendael

Eén keer per jaar bezoekt de Tuincirkel een andere tuin, dit jaar kasteel en park Rosendael. Rosendael is één van de oudste parken van ons land. De mooie parkaanleg, bijzondere bomen, vijvers en fonteinen, schelpengalerij, theekoepel en natuurlijk de bedriegertjes zijn het bezoeken zeker waard.

30 oktober

Alle Vrienden – Week van Nalaten aan Cultuur

Denk je wel eens na over je nalatenschap? Tijdens de landelijke actieweek van Nalaten aan Cultuur besteden media aandacht aan nalaten aan cultuurinstellingen. Paleis Het Loo organiseert in samenwerking met Kröller Müller Museum, Theater Oostpol en Introdans een interessante middag rondom dit thema.

31 oktober

Alle Vrienden - Voorpremière Onze Natuur – het Wilde België

Onze Natuur - het Wilde België gaat op 9 november 2023 in première. Vrienden van Paleis Het Loo zijn welkom op de voorpremière, met korting op vertoon van de Vriendenpas. Voorafgaand aan de film wordt er een inleiding gegeven door conservator Renske Ek.

23 november

Krooncirkeldiner

Tijdens het jaarlijkse Krooncirkeldiner blikken we terug op het afgelopen jaar en wat Paleis Het Loo heeft kunnen realiseren dankzij de steun van de Krooncirkel. Ook kijken we vooruit en maken we het nieuwe bestedingsdoel voor 2024 bekend. De inhoud van de avond volgt in de uitnodiging.

15 december

Alle Vrienden – Avondopenstelling winterprogramma

Het paleis maakt zich klaar voor de feestdagen. Wij nodigen alle Vrienden van harte uit voor de aftrap van het winterprogramma. Het paleis blijft exclusief geopend van 17.00 tot 19.00 uur. Het programma maken we in het najaar bekend.